Ingrediente
I parte
- carne vita sau pui - o caserola nu prea mare
- 1 ceapa
- 1 pahar de vin alb
- 2 cutii de rosii in suc
- sare, piper, scortisoara si orice alte condimente va mai plac
Partea a-II-a
- 1 punga macaroane groase
- putin parmezan
- 1 lingura unt
Partea a-III-a
- 3 pahare lapte
- 2 linguri faina
- 1 lingura unt
- nucsoara
Mod de preparare
I parte
Se taie ceapa marunt, se toaca carnea si se pun impreuna la calit amestecind mereu pina nu mai e carnea rosie. Se adauga vinul si se lasa 5 min sa fiarba. Se pun rosiile si condimentele, se da focul mic si se fierb 45 min. La sfirsit, daca vreti, puneti si un ou batut.
Partea a-II-a
Se fierb pastele, nu f bine, se scurg, se adauga untul si parmezanul. Se pun pe fundul unui vas tapetat cu pesmet.
Partea a-III-a
Se face clasicul bechamel. Eu nu calesc faina in unt. Topesc untul si amestec separat faina cu laptele si apoi le pun peste unt, le fierb amestecind mereu pina se ingroasa. La sfirsit adaug nuscoara.
Peste macaroane pun jumatate de sos bechamel, carnea si amestec doar putin pastele cu sosurile celalalte. Adaug restul de bechamel si le dau la cuptor 200grade, 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitio" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|