Pastrama de curcan

Postat de Poliana in Aperitive / Garnituri
11 Iul 2012 | 23325 vizualizari
Pastrama de curcan

Dupa atatea dulciuri, cred ca e momentul si pentru o bucata de pastrama sanatoasa. Sau mai sanatoasa decat cea din magazin cu care eu sunt certata de ceva vreme, pentru ca nu prea avem aceleasi standarde in ceea ce priveste calitatea :P Ce vreau eu sa spun cu asta e ca, ceea ce ni se vinde pe raft e prea putin sanatos pentru organismul nostru, in schimb contine prea multe chimicale de care nu avem nevoie. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa renuntam la produsele de magazin (cine poate...are toata admiratia mea)...dar ar fi bine sa fie consumate cu multa atentie si nu in cantitati mari. Eu va propun o pastrama de casa, care binenteles ca nu o imita in totalitate pe cea din magazin, dar are un gust foarte bun, nu solicita mult timp si efort, si poate fi folosita cu succes la diverse preparate, ca aperitiv...sau asa simplu la micul dejun impreuna cu o felie de paine cu rosie, si o cana mare cu lapte (neaparat) :P Nu este chiar cea mai sanatoasa pastrama de curcan, ar fi fost daca umflatul in pene era luat tocmai din curtea bunicului :) Gata, sa trecem la reteta. Nu e greu dupa cum am spus, trebuie doar sa facem rost de unele ingrediente, daca nu cumva le avem deja prin bucatarie. Reteta este una adaptata, dupa ce am incercat mai multe variante, insa prima data pot sa spun ca am pornit de la o reteta de pe blogul lui Miha.

Ingrediente

  • 500 gr piept de curcan
  • 1 lgta boabe piper verde
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurtita ienibahar
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 cana apa
  • 2 lg ulei
  • Pentru uns
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Pregatim pieptul de curcan asa ca in poza. Il legam strans cu ata alimentara, daca puteti chiar mai strans decat mine, eu n-am reusit dar a fost bine si asa, si-l punem intr-un vas termorezistent. Intr-un castrom amestecam ingredientele: apa, piperul, coriandrul, ienibaharul, si uleiul. Turnam amestecul peste pieptul de curcan, punem cateii de usturoi taiati in doua (ca sa iasa mai bine aroma), punem capac sau folie de aluminiu si-l lasam la macerat la rece pentru 2 ore.

Dupa ce s-au scurs cel putin 2 ore, introducem vasul la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 45 de minute.

Pregatim sosul din toate ingredientele de mai sus, amestecam bine. Dupa cele 45 de minute, scoatem carnea de la cuptor. Cu grija o tavalim prin sosul pregatit, si o ungem bine, incercand sa acoperim toate partile.

Micsoram focul la 150 de grade, si dam carnea la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, dar fara capac de data aceasta.

Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet, dupa care o punem la frigider pentru cel putin 2 ore. Este bine sa fie servita dupa ce a stat la rece.

Pentru sosul pregatit la urma puteti sa faceti ce combinatii doriti, in functie de aromele care va plac. Eu am facut un amestec simplu, pentru ca nu toata lumea de la mine din casa iubeste semintele si condimentele de tot felul :P

Servim cu mare pofta, pentru ca este delicioasa treaba asta!! Daca va intrebati ce este acolo in poza pe scandurica langa pastrama...va spun eu: ceapa!!! Da, da, asa am servit-o eu...cu rosii, ceapa si paine de secara, un adevarat festin!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrama de curcan la slow cooker Crock-Pot

Postat de mirela0911

Pastrama de curcan la slow cooker Crock-Pot

Pentru inceput se prepara saramura in care va sta carnea timp de 24 de ore. Intr-un bol se pune apa, sarea, zaharul, piperul boabe si foile de dafin. Se amesteca bine pana se dizolva sarea si...

Citeste continuarea

Pulpe de pui umplute

Postat de MotanLaOale

Pulpe de pui umplute

Pulpele se curata si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare. Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper. Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2012, 13:19
Vai ce bine arata! si e aromat cum imi place mie
la 11.07.2012, 13:20
Timea, multumesc! :*
la 11.07.2012, 13:25
wow,arata super!
la 11.07.2012, 13:27
la 11.07.2012, 13:28
o mancare foarte buna si sanatoasa!
o sa fac si eu piticului meu

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking