Pastrama de peste

Postat de liana_geicu in Peste
28 Noi 2009 | 19900 vizualizari
Pastrama de peste

Ingrediente

  • 1 peste Novac (5 kg)
  • sare, piper
  • condimente pentru peste
  • usturoi

Mod de preparare

Pestele se sareaza, se condimenteaza si se lasa in saramura 2-3 zile. Apoi se da la uscat 2-3 zile.

Cand este bine zvantat se pune pe gratar si se serveste cu mujdei si vin rosu de buturuga. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Icre de peste cu macrou afumat

Postat de violeta30

Icre de peste cu macrou afumat

Icrele le amestecam cu mustarul, suc de lamaie - 2 linguri si le frecam cu ulei ca pe maioneza.  Cand s-au inmultit, adaugam grisul rece (50 ml apa si o lingura de gris se fierb bine) si...

Citeste continuarea

Salata de peste

Postat de violeta30

Salata de peste

Scurgem bine tonul si tapetam bine cu servetele de hartie ca sa soatem excesul de lichid. Pastrama de macrou se marunteste (se elimina pielita si eventualele oase) si se adauga peste tonul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2009, 20:18
la 28.11.2009, 20:36
Lia, in ce saramura l-ai lasat? adica cu condimentele de pe el? si apoi unde il lasi la uscat? afara? in frigider? cum? Arata super!
la 28.11.2009, 23:25
da, l-am tinut cu condimente si cu sare, el si-a lasat o zeama de la sare, la uscat l-am pus afara, noi stam la curte si a stat mult la aer! seara il bagam in bucatarie!
la 29.11.2009, 19:53
e atat de vie imaginea!o pastrama pe cinste...as manca in fiecare in fiecare zi;daca ma uit bine si gratarul e ultimul model,de unde ziceai ,ca l-ai cumparat?
la 02.12.2009, 18:30
si eu as manca in fiecare zi, Teo! chiar nu mai mancasem de muult pastrama de peste si a fost foarte buna! Gratarul l-am cumparat din DEDEMAN (80 RON)

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking