Pastrav la cuptor cu ghimbir, usturoi si miere

Postat de adnia in Pastrav
15 Iun 2013 | 9482 vizualizari
Pastrav la cuptor cu ghimbir, usturoi si miere

Nu stiu daca v-am povestit cat de mult imi place mie pestele..si cum sunt om de munte, spre ce as putea sa ma indrept cu precadere, daca nu spre pastrav? Asadar, iata una din retetele dragi mie!

Ingrediente

  • 2 pastravi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2-3 catei mari de usturoi
  • 1 bucatica ghimbir proaspat (cca 2 cm)
  • 1 lingura miere
  • 2 lamai
  • sare, piper

Mod de preparare

Pestele se spala, de usuca cu prospul de hartie, se sareaza si se pipereaza. Se umple burta pastravului cu patrunjel proaspat si se aseaza intr-o tava de jena cu putina apa. Se da la cuptor la foc potrivit, pana se coace. Intre timp, pregatim sosul cu care "imbracam" pestele: intr-un blo mic amestecam zeama de la 1 lamaie cu miere, usturoiul tocat si ghimbirul ras fin. Cu acest amestec pensulam pestele din tava, iar restul de sos in turnam in tava, astfel incat sa se patrunda si pe dedesubt.

Stingem cuptorul si mai lasam pastravul in cuptorul fierbinte inca 5 minute. In scoatem cu grija pe farfrurii si servim imediat, decorat cu felii de lamaie si frunze de salata verde si patrunjel.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor cu ghimbir, usturoi si miere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrav pe pat de legume picante

Postat de Sim0naWorld

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5 minute pe fiecare parte. I-am scos, si i-am tinut intr-un vas la cald. In acelasi ulei am calit...

Citeste continuarea

Malasolca a la Cleme

Postat de Constelatialeu

Malasolca a la Cleme

Mai intai am fost la pescuit, in piata la Pastravaria de la Valea Doftanei (n-am avut aparatul la mine sa-i fotografiez cum inotau in acvariu), am ales doi pastraviori de cca 500 g, de lene am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2013, 19:12
Arată foarte bine! Şi-a păstrat culoarea şi textura.
la 15.06.2013, 19:14
exact, Padre!
la 15.06.2013, 19:14
Ce tare esti Padre,in ce termeni comentezi...


Bun pestele,nu stiu mierea ai,dar probabil ca ii da un gust bun...
la 15.06.2013, 19:18
la 15.06.2013, 19:20
tare frumos e, chiar ca are niste culori...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking