Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic

Postat de RuxyRux in Pastrav
25 Noi 2010 | 14150 vizualizari
Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic

O combinatie delicioasa...cine stie...cunoaste!

Ingrediente

  • 1 pastrav mare somonat 
  • 500 gr sare grunjoasa
  • zeama de la doua lamai
  • ulei de masline 5 linguri
  • 1 lingura hrean
  • 200 gr orez salbatic
  • o canita de unt 50 gr
  • o ceapa mica
  • sare piper dupa gust
  • ulei de palmier 

Mod de preparare

Se marineaza pestele in sosul facut din hrean, zeama de la doua lamai si uleiul de masline( il lasam macar pret de o ora), cautand sa bagam mult sos si in interiorul lui.

Se aseaza apoi pe patul de sare in tava si se da la cuptor 40 de minute.

Incingem o lingura ulei de palmier( sau vegetal), intr-o tigaie , adaugam ceapa rasa, o lingura de apa( de la inceput), apoi orezul salbatic si sotam cinci minute. adaugam si untul si apoi apa, lasam sa fiarba si cand este gata potrivim de sare si de piper. Pentru a-l aranja frumos, ungem o cescuta cu ulei punem orezul il presam bine cu o lingura pana in buza canitei si apoi rasturnam canita pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pastrav somonat la cuptor

Postat de AlexTeacher

Pastrav somonat la cuptor

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare...

Citeste continuarea

File de pastrav cu dovlecel, rosii si kapia

Postat de panacris

File de pastrav cu dovlecel, rosii si kapia

Recunosc că e prima oară când filetez un pește ;) N-am avut curiozitatea, nevoia și dorința, deoarece se găsește la orice oră și pescărie, file de pește. Dar, nah, acum m-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2010, 22:53
la 25.11.2010, 22:54
Menaaaa
la 25.11.2010, 23:05
Numai cine a gustat orezul preparat cu ulei sau margarina de palmier stie cat e de aromat
Felicitari, o reteta deosebita
la 25.11.2010, 23:07
Mihaela multumesc
la 25.11.2010, 23:27
acum am fost la cumparaturi si mi-am luat niste pastravi....de abea astept sa-i fac maine

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking