Penne cu pui si surimi

Postat de susu in Penne
25 Feb 2010 | 8476 vizualizari
Penne cu pui si surimi

Ingrediente

  • 250 gr paste scurte                              
  • 250 gr piept de pui                              
  • ½ morcov                              
  • 1 ardei gras galben                              
  • vreo 7 bastonase de surimi crab                              
  • 4 rosii                              
  • ½ lgt oregano                              
  • ½ lgt cimbru                              
  • 1 lgt patrunjel tocat pentru ornare                              
  • branza rasa sau parmesan                               
  • 4-5 catei usturoi                                                 
  • 1 ceapa mare                                                 
  • 1 lingura de bulion  

Mod de preparare

Se fierb pastele al dente (la 100 gr paste 1 l de apa). Se pune apa la fiert cu sare si putin ulei pentru a nu se lipi pastele intre ele. Pastele se adauga cand incepe apa sa fiarba. Se fierb fara capac si la foc mai mic. Se pun apoi in strecuratoare si se clatesc cu apa rece si se amesteca cu putin ulei. Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei. Se adauga usturoiul zdrobit si se mai caleste. Apoi se adauga pe rand carnea taiata fasii groase de un deget, morcovul dat prin razatoarea mare sau taiat bastonase, surimi taiate cuburi mari,  ardeiul taiat fasii si se caleste dupa fiecare. In alt vas se pun pe foc rosiile decojite si date prin masina impreuna cu oregano, cimbru si lingura de bullion. Se lasa pana se leaga un sos mai gros. Se aseaza pe farfurii pastele, deasupra legumele cu carnea, peste ele sosul de rosii si deasupra parmesan si patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu pui si surimi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste cu legume si costita afumata

Postat de AdrianUdrea

Paste cu legume si costita afumata

Costitele afumate, portionate mai mici, se spala bine si se fierb in doua ape. Prima apa se inlatura dupa doua-trei clocote, apoi costitele se spala si se pun din nou la fiert in apa cat sa fie...

Citeste continuarea

Penne la cuptor cu carne tocata si ciuperci

Postat de CameliaComan

Penne la cuptor cu carne tocata si ciuperci

Pentru inceput fierbem pastele penne al dente conform instructiiunilor de pe ambalaj. Apoi le scurgem bine si le punem intr-un castron mai mare. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cateii de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2010, 12:13
Arata foarte bine si mie imi plac surimi.Eu ii pun in salata.Super reteta.
la 01.03.2010, 07:49
interesanta combinatie de pui cu surimi , parca m-as da la ea

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking