Perisoare cu sos romanesc

Postat de carmenvlad in Mancaruri cu carne
7 Feb 2011 | 15584 vizualizari
Perisoare cu sos romanesc

Am aceasta reteta de la cineva foarte drag mie dar care nu mai este printre noi. Este o reteta usor de facut si cred ca tipic romaneasca.

Ingrediente

  • 500 g carne tocata (eu folosesc amestec de porc cu vita)
  • 2-3 cepe potrivite
  • 50 g orez
  • 2 oua
  • 1 lingura pasta de tomate pentru perisoare
  • 4 linguri pasta de tomate dizolvate in 100 ml apa pentru sos (sau 2 linguri pasta de tomate si 2-3 rosii taiate cubulete)
  • 3-4 linguri faina pentru sos (depinde de cat de consistent doriti sa fie)
  • 50 ml ulei
  • Sare si piper dupa gust
  • ½ lingurita cimbru uscat pentru sos
  • ½ lingurita boia (dulce sau iute dupa preferinte) pentru perisoare
  • 2-3 catei de usturoi taiati marunt
  • 3-4 legaturi marar verde sau 4-5 lingurite marar uscat ( de preferat marar verde dar eu nu am avut si am folosit uscat)
  •  4-5 boabe de piper pentru sos
  • 2 foi de dafin pentru sos

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas carnea tocata cu 1 ceapa taiata marunt peste care se adauga 1 lingura pasta de tomate, ½ lingurita boia , sare si piper, ouale  si orezul spalat. Se portioneaza perisoarele, se tavalesc prin marar tocat marunt si se prajesc in 2-3 linguri de ulei. Se scot perisoarele prajite pe un platou si se trece la prepararea sosului.

Sosul se prepara astfel: se taie marunt 1-2 cepe si se calesc in 2-3 linguri de ulei. Se adauga si usturoiul taiat marunt. Se desface faina in 150-200 ml apa si se adauga peste ceapa calita. Se amesteca continuu pentru a nu se lipi compozitia de cratita. Se lasa sosul sa se lege pe foc (sa fie de consistenta unei smantani) si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Daca este nevoie se mai adauga putina apa. Apoi se adauga pasta de tomate, boabele de piper si frunza de dafin. Se lasa sa mai dea cateva clocote si se adauga perisoarele prajite. Se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc mic 15-20 de minute. La sfarsit se adauga cimbrul si mararul verde proaspat tocat (eu am pus marar uscat).

Se serveste cu smantana si castraveti in otet sau cu orice fel de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos romanesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie

Postat de gaby_d

Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie

Punem la fiert cartofii spalati bine (necuratati) in apa rece. Lasam pana ce furculita intra usor in ei. Ii scurgem de apa si-i lasam sa se racoreasca, sa-i putem curata. Intre timp...

Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

Postat de merisor67

Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

Preparăm mai întâi umplutura de carne tocată. Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată solzișori, morcovul tocat cubulețe sau dat pe răzătoare și 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2011, 21:27
Super poze ,super prezentare,super reteta
la 07.02.2011, 21:34
imi place tare mult..
la 07.02.2011, 21:43
ce frumoasa prezentare...
la 07.02.2011, 21:43
Si mie imi place tareee mult aceasta ciorbita
la 07.02.2011, 21:56
Arata grozav!!!!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking