Peste "Inecat" in ciuperci si rosii

Postat de ionix in Crap / Caras
24 Sep 2009 | 7815 vizualizari
Peste "Inecat" in ciuperci si rosii

A prins tata un "pestoi" bun si m-am decis sa-l inec eu in ceva si mai bun.

Ingrediente

  • cateva bucati dintr-un crap mare... eu am avut cam 1kg si jumatate
  • 5-6 rosii lunguiete pentru ca-s mai carnoase
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100 g masnile
  • 1 kg ciuperci
  • o ceapa
  • o ceapa rosie
  • 1 ardei rosu mare
  • oregano, cimbru, 2 foi de dafin, sare, chili
  • 2 linguri unt
  • zeama de la o lamaie
  • 4-5 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Ciupercile se dau intr-un clocot, se racesc si se taie felii.

Alegem o tava maricica pe care-o ungem cu unt, asezam pestele si condimentam.

Peste peste punem ceapa taiata julien, usturoiul taiat felii, ciupercile, arseiul taiat cu bulete, rosiile taiate cubulete, maslinele taiate feliute. Se presara oregano, cimbru, sare, si chili; se pun si foile de dafin, se stropeste cu ulei si se pune un pahar cu apa calduta. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Se lasa pana cand se face peste dar astfel incat sa ramana destul sos in tava.

Drept ganitura am folosit cartofi fierti ornati asezonati cu sare, piper si patrunjel.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste "Inecat" in ciuperci si rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crap in trei culori

Postat de mihaelar63

Crap in trei culori

Pestele spalat si curatat se portioneaza in trei bucati. Tamponati pestele de excesul de umiditate cu ajutorul servetelor de hartie . Dati pestele condimentat cu sare si piper...

Citeste continuarea

Saramura de peste

Postat de Dya

Saramura de peste

Curatam pestele, il feliem daca este necesar, il trecem prin faina si il prajim pana devine auriu. Separat taiem legumele in cuburi mici si le punem la fiert (cam 2-3 l de apa). Condimentam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2009, 15:21
buuuuun,
astea toate le-ai executat deja azi?
la 24.09.2009, 15:24
mersii...
nuuu, astea le-am facut ieri astazi am avut timp sa le postez...
tata a preferat sa manance fara garnitura cu o mamaliguta.... e foarte bun cu mamaliguta calda si cu mujdei... bun bun...
acum fac o supa de gaina cu galuste si-o s-o postez hehehe
la 24.09.2009, 15:26
foarte fain gatesti , imi place
la 24.09.2009, 15:30
multumesc mult de tot... soacra-mea spune ca-mi lipseste experienta si de aia tot incerc sa ma depasesc pe mine insami in acest domeniu, nou pentru mine, si s-o impresionez... hehehehe plus ca la inima unui barbat ajungi prin stomac, intretin dragostea haha
la 24.09.2009, 15:31
Arata bine. Eu as pune nitzel vin alb si lamaie.

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking