Peste "Inecat" in ciuperci si rosii

Postat de ionix in Crap / Caras
24 Sep 2009 | 7829 vizualizari
Peste "Inecat" in ciuperci si rosii

A prins tata un "pestoi" bun si m-am decis sa-l inec eu in ceva si mai bun.

Ingrediente

  • cateva bucati dintr-un crap mare... eu am avut cam 1kg si jumatate
  • 5-6 rosii lunguiete pentru ca-s mai carnoase
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100 g masnile
  • 1 kg ciuperci
  • o ceapa
  • o ceapa rosie
  • 1 ardei rosu mare
  • oregano, cimbru, 2 foi de dafin, sare, chili
  • 2 linguri unt
  • zeama de la o lamaie
  • 4-5 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Ciupercile se dau intr-un clocot, se racesc si se taie felii.

Alegem o tava maricica pe care-o ungem cu unt, asezam pestele si condimentam.

Peste peste punem ceapa taiata julien, usturoiul taiat felii, ciupercile, arseiul taiat cu bulete, rosiile taiate cubulete, maslinele taiate feliute. Se presara oregano, cimbru, sare, si chili; se pun si foile de dafin, se stropeste cu ulei si se pune un pahar cu apa calduta. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Se lasa pana cand se face peste dar astfel incat sa ramana destul sos in tava.

Drept ganitura am folosit cartofi fierti ornati asezonati cu sare, piper si patrunjel.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste "Inecat" in ciuperci si rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crap la cuptor

Postat de mihaelar63

Crap la cuptor

Pestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie. Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul. Puneti...

Citeste continuarea

Crap ardelenesc

Postat de AlexTeacher

Crap ardelenesc

Taie cartofii felii groase de 5 mm; Este foarte important ca acestia sa fie reci in momentul in care ii tai; Asaza feliile de cartofi intr-o tava cu hartie de copt; Amesteca apoi sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2009, 15:21
buuuuun,
astea toate le-ai executat deja azi?
la 24.09.2009, 15:24
mersii...
nuuu, astea le-am facut ieri astazi am avut timp sa le postez...
tata a preferat sa manance fara garnitura cu o mamaliguta.... e foarte bun cu mamaliguta calda si cu mujdei... bun bun...
acum fac o supa de gaina cu galuste si-o s-o postez hehehe
la 24.09.2009, 15:26
foarte fain gatesti , imi place
la 24.09.2009, 15:30
multumesc mult de tot... soacra-mea spune ca-mi lipseste experienta si de aia tot incerc sa ma depasesc pe mine insami in acest domeniu, nou pentru mine, si s-o impresionez... hehehehe plus ca la inima unui barbat ajungi prin stomac, intretin dragostea haha
la 24.09.2009, 15:31
Arata bine. Eu as pune nitzel vin alb si lamaie.

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking