Peste la cuptor cu spaghetti

Postat de cristeena20 in Peste
28 Feb 2014 | 2639 vizualizari
Peste la cuptor cu spaghetti

Pare atat de simplu , dar are un gust deosebit de bun si e o mancare usoara.

Ingrediente

  • 1 peste intreg (sau fileuri)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei gras
  • 2-3 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 1 lamaie
  • ulei de masline, dafin
  • 1 pahar mare de vin
  • psta de paprika si rosii
  • 1/2 pachet de spaghette

Mod de preparare

Pregatim pestele .Eu am avut red fish congelat; l-am lasat sa se dezghete, l-am curatat si uscat cu un servetel. L-am crestat din loc in loc si l-am sarat, piperat .Am stropit cu lamaie si l-am lasat la marinat cca 2 ore inainte de a il face.

Intr-un vas termorezistent asezam legumele: ceapa taiata rondele subtiri, ardeiul taiat fasii mici, rosiile cubulete (lasam 2-3 felii taiate rondele groase pentru a le pune deasupra pestelui), morcovii se tau la fel rondele, usturoiul il zdrobim cu lama unui cutit si se pun asa intregi. Presaram din loc in loc cu pasta de ardei rosu si pasta de rosii. 

Punem foile de dafin si adaugam vinul. Stropim cu ulei de masline si dam la cuptorul incins pt cca 30 minute .Din cand in cand stropim pestele cu sosul din vas. Legumele trebuie sa fie bine facute si sa fie sos suficient in vas pentru a servi cu spaghete.

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet si cand s-au fiert se adauga in vasul cu peste, de jur imprejurul acestuia. Se serveste cu vin alb sau roze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu spaghetti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mixt de peste prajit in tuci

Postat de Constelatialeu

Mixt de peste prajit in tuci

Dupa ce am dezghetat pestele, ca l-am avut la congelator, ca doar nu ma duceam la Dunare-Marea Neagra sa-l pescuiesc la ora asta........l-am portionat, apoi l-am lasat sa se scurga bine de apa si...

Citeste continuarea

Salau pane

Postat de sufletista

Salau pane

Spalam pestele, il stergem cu un prosop de bucatarie, condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Acoperim cu o folie tava si lasam 30 min. Intr-o farfurie batem ouale cu sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2014, 22:06
la 28.02.2014, 22:13
O reteta tare faina
la 28.02.2014, 22:22
Bun
la 28.02.2014, 22:31
mmm cred ca e o bunatate
la 28.02.2014, 23:08

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking