Peste rece cu glazura de portocale

Postat de Toamna07 in Peste
25 Iun 2013 | 3491 vizualizari
Peste rece cu glazura de portocale

Va invit la masa! Incercati un alt fel de a servi pestele!

Ingrediente

  • 800 g peste (merluciu,cod sau pestele folosit de mine - nototenia care este un salau de Antarctica)
  • 5 portocale
  • 100 g faina
  • 1 lingura rasa amidon
  • sare,piper negru boabe,chilli uscat
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare

Stoarcem portocalele si pastram zeama. Curatam bine pestele si il  taiem in bucati mari.Tavalim bucatile de peste prin faina,le scuturam si le prajim in ulei de floarea-soarelui incins. Le scoatem pe hartie absorbanta,apoi le transferam intr-o tava sa se raceasca.

Intre timp ,punem la fiert zeama de portocale aromatizata cu boabe de piper,foile de dafin si chilli uscat.

Adaugam amidonul desfacut in putina apa si lasam totul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase,amestecam bine. Turnam sosul obtinut peste pestele rece. Potrivim gustul de sare si lasam pestele sa se marineze cel putin 3 ore.

Servim preparatul rece,decorat cu felii de portocale si,dupa gust ,cu o garnitura de fasole verde.

Este pur si simplu...reconfortant,lipicios,gustos si minunat de aromat !:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste rece cu glazura de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Postat de vasimur

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...

Citeste continuarea

Peste la tava, pe pat de legume

Postat de Ina

Peste la tava, pe pat de legume

Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le  condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2013, 16:53
wow! Tentant preparatul tau...
la 25.06.2013, 16:53
la 25.06.2013, 16:57
ce bunatate!!!
la 25.06.2013, 17:01
gustos
la 25.06.2013, 17:05
Minunat!!! pe mine mai atins rau cu pestele asta!!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking