Peste spada sau emperador in sos verde

Postat de cocineraviajera in Peste
29 Oct 2011 | 11945 vizualizari
Peste spada sau emperador in sos verde

Este pestele ce-mi place cel mai mult. E un pic mai ciupit la buzunar, dar merita. Si cum e sambata va invit la o portie. N-o sa regretati, cu siguranta.

Ingrediente

  • 3 felii peste
  • 5 catei de usturoi
  • un manunchi nu prea mare de patrunjel
  • 1 felie mai groasa de lamaie
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

 

Pestele se spala si se scurge bine pe un prosop de hartie absorbanta.

Sosul verde:

Celelalte ingrendiente, curatate, spalate, care si cum necesita, se pun intr-un vas

inalt si se macereaza cu blenderul sau cu ce alt aparat aveti pentru asta.

Se ung feliile de peste pe ambele parti cu acest sos si se lasa la frigider pana in

momentul prepararii.

Pe gratar sau intr-o tigaie teflonata, se pune o lingurita de ulei, se unge tigaia si

cand e bine incalzita se aseaza pestele la prajit.

Cu o paleta si cu mare grija sa nu se rupa, se intoarce pe ambele parti.

Cand e gata se serveste cu orice garnitura dupa preferinta fiecaruia.

Acest peste, merita acompaniat de un vin alb demisec de calitate.

Daca aveti preferinta la rosu nu e nici o problema.

Gusturile sunt in noi si prin ele ne deosebim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste spada sau emperador in sos verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chiftele cu ton

Postat de rocsi_1612

Chiftele cu ton

Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit. Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un...

Citeste continuarea

Ciorba de somn la ceaun

Postat de panacris

Ciorba de somn la ceaun

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2011, 19:18
ce bine arata cu patrunjelul verde
la 29.10.2011, 19:45
imi place,foarte bine arata
la 29.10.2011, 20:08
n-am mancat niciodata.... dar cu siguranta as incerca....arata absolut delicios....
la 29.10.2011, 20:21
Cica e ciupit la buzunar )
la 29.10.2011, 20:43
Excelent super mancare
Delicioasa

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking