Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale

Postat de Sylvia in Curcan
20 Ian 2014 | 13732 vizualizari
Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale

Anul acesta am vrut sa schimb putin clasicul curcan la cuptor asa ca am cumparat de la macelarie un piept de curcan Bio de 2 kg si am trecut la treaba .

Ingrediente

  • piept de curcan,
  • ardei rosu,
  • ardei verde,
  • ciuperci champignon si ciuperci de padure,
  • ceapa,
  • sare, piper,
  • ulei de masline,
  • vin alb demidulce,
  • o portocala,
  • peritoneu/prapur foita aceea de grasime in care se inveleste si drobul de miel,
  • ierburi aromate in functie de preferinta ( eu am pus rozmarin si salvie verde)
  • putina paprika.

Mod de preparare

    Preparare : pieptul de curcan se desface cu grija astfel incat sa obtinem un dreptunghi mare cu o grosime de 2 cm, se avanseaza circular cu cutitul de facut filé nu este grav daca grosimea este  neuniforma. Separat in putin de ulei de masline se calesc legumele taiate cubulete cu putina sare, piper, vin alb si ierburi aromate. Se asezoneaza carnea si se stropeste bine cu vin alb si se aseaza apoi legumele in strat subtire lasand o parte de 5 cm fara umplutura. Se ruleaza bine se aseaza deasupra rondele de portocala, ierburi aromate, se asezoneaza cu condimente si se imbraca  cu foita de grasime/prapur. Se leaga apoi destul de strans cu ata de bucatarie si este gata pentru cuptor. Preferabil este sa faceti aceasta operatiune cu macar 12 ore inainte de cuptor sa  lasati carnea peste noapte in frigider la fragezit stropita bine cu vin alb.

   Intr-un vas termorezistent cu capac eu am folosit unul de lut se aseaza 2 tije mari de telina ca sa nu punem diresct friptura sa poata circula sosul si vaporii  si se adauga putina supa de pui, vin alb si 2 linguri de ulei de masline. Eu am pudrat si cu putina paprika. Se lasa la cuptor pt inceput la 180 de grade si apoi se coboara la 150 grade timp de aproximativ o ora si jumata depinde de cantitatea de carne.

   Daca aveti un termometru pentru carne puteti sa opriti coacerea cand ajungeti la 65-72 grade in mijloc in functie de preferinta . Daca nu aveti nu este grav eu nu am utilizat am mers pe feeling si a fost excelent, nu trebuie coapta prea tare carnea deoarece devine uscata .

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline

Postat de mirela0911

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline

Pieptul de curcan se spala, se sterge de apa si se taie in doua felii pe lungime. Se ia fiecare felie si se bate cu ciocanul de snitele nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza...

Citeste continuarea

Rulada din piept de curcan cu merisoare

Postat de Oana

Rulada din piept de curcan cu merisoare

Mai intai pregateste umplutura pentru rulada, e foarte simplu! Toaca marunt ceapa uscata si ceapa verde, incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza pana se inmoaie. Adauga apoi baconul taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2014, 21:16
Ce bine suna si ce bine arata
la 20.01.2014, 21:17
Arata tare bine !
la 20.01.2014, 21:21
Ce bine arata! si eu ma gandeam pentru duminica cum sda mai prepar un piept de curcan?multumesc!
la 20.01.2014, 21:22
Moaaa, ce avem aici!
la 20.01.2014, 21:24
Teo in felul asta am facut si muschiulet de porc am mai facut un piept de curcan mic umplut cu spanac si ardei rosu, fiert in aburi si prajit in crusta crocanta tare bun a fost , te pup cu drag

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking