Piftelute de orez

Postat de Adele in Mancaruri de legume
19 Mai 2014 | 2984 vizualizari
Piftelute de orez

Aveam niste pilaf prin frigider si ca sa nu-l arunc m-am hotarat sa fac un mic reciclu :)

Ingrediente

  • Varianta 1:
  • Cu pilaf de orez :
  • 1 oua
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri pesmet
  • ulei pentru frigere
  • Amestecam bine pilaful si fara a mai aduga nimic formam bilute mici ,cu mainile ude ,le trecem prin faina ,ou si pesmet.Le frigem in ulei incis pana devin rumene pe ambele parti.
  • Varianta 2: 100 gr orez 1 ceapa mica 2 linguri ulei 1 lingura delicat 1 ou sare piper 50 gr cascaval ras (un alt tip de branza) 2 linguri parmezano ras 1 lingurita curry

Mod de preparare

Intr-o oala punem cele 2 linguri de ulei ,tocam marunt ceapa si o calim ,putem stinge si cu vin .Adaugam orezul si tostam bine ,punem delicatul,cherry si acoperim cu apa .Lasam la fiert pentru 20 de minute.
Cand orezul s-a racit il punem intr-un vas il amestecam cu ou,cascaval si parmezano.Formam bilute (daca doriti puteti pune cate un cub de sunca presata in mijloc ) le trecem prin pesmet si le parjim in ulei incins pana sa rumenesc pe ambele parti.
Se pot servi alaturi de piure de cartofi sau salata .
Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piftelute din soia cu orez

Postat de nadina73

Piftelute din soia cu orez

Se pun 5oo ml apa sa fiarba cu 2 linguri de delicat dupa care se pune soia si se lasa sa fiarba 8-10 minute impreuna dupa care se ia de pe foc si se mai lasa asa 1 ora buna,iar apoi daca s-a racit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2014, 13:29
delicioase
la 19.05.2014, 13:48
Bya
la 19.05.2014, 13:48
Imi place
la 19.05.2014, 13:54
yamiiii bunee "-bd
la 19.05.2014, 14:03

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking