Piftie de cocos

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
29 Ian 2012 | 4871 vizualizari
Piftie de cocos

N-am cuvinte...

Ingrediente

  • pulpele, aripile, pieptul si ghearele de la un cocos (al meu a avut 6 kg. in viu )
  • un piciorus de porc
  • doi morcovi, un ardei gras
  • sare / delikat de legume 
  • doua capatani mari de usturoi

Mod de preparare

  Punem carnea si legumele in oala sub presiune, acoperim cu apa , adaugam o mana de sare  si fierbem pentru cca. 60 minute. 

  Cand  carnea se desprinde usor de pe oase se opreste focul, scoatem carnea si o lasam  putin sa se raceasca , apoi  o curatam de pe oase. Legumele se scot , ardeiul se indeparteaza, iar morcovul il putem taia rondele pe care le folosim la decorat piftia.

  Curatam si  maruntim usturoiul, apoi il adaugam in zeama de piftie lasandu-l cca 5 minute, dupa care strecuram zeama pentru indepartarea acestuia.  Potrivim de sare si mai adunam grasimea stransa deasupra .

  Carnea dezosata o punem in castroane, asezam printre bucatile de carne si rondelele de morcov fiert , apoi turnam zeama  deasupra cat sa acopere carnea si dam totul la rece, pana se incheaga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piftie Purcelusii veseli

Postat de Ksenya

Piftie Purcelusii veseli

Sfecla se pune intr-un castron si se adauga o cana cu apa, se amesteca bine. Oualele se curata de coaja, apoi se adauga in castronul cu sfecla, pentru a da oualelor tenta de roz. Spalati...

Citeste continuarea

Piftie combinata

Postat de Ina

Piftie combinata

In vasul sub presiune, punem la fiert carnea ( mai putin urechea, deoarece aceasta este deja fiarta ) si legumele ( curatate si spalate ), impreuna cu 2 linguri de sare. Apa trebuie adaugata doar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2012, 19:37
am facut si eu..am si eu
la 29.01.2012, 19:39
Eu nu mai am , ca asta e de la revelion
la 29.01.2012, 19:39
ma bagi in spital cu atatea expirate
la 29.01.2012, 19:41
Pai daca ai, ce-ti trebuie de la mine? ))
la 29.01.2012, 19:42
Pai asa ca esti tu o draguta si de aia vreau de la tine

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking