Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut

Postat de ANCA in Pui
30 Noi 2009 | 7676 vizualizari
Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut

Cei care tin diete sa nu se uite:)) gurmanzii, ca noi, au liber!:))

Ingrediente

  • carne de pasare(cocos)
  • 2 linguri jumari de pasare
  • 2 cani cu orez
  • ciuperci
  • un morcov
  • o ceapa mare
  • un ardei gras
  • 150 ml suc de rosii
  • cimbru
  • patrunjel 
  • sare, piper

Mod de preparare

Cocosul taiat bucati l-am pus la fiert cam 45 minute, fiind pasare de la tara e ceva mai tare si se fierbe mai mult.

Legumele tocate marunt, se calesc usor in 2 linguri ulei masline, intr-o tigaie teflonata, adaugandu-se cimbrul. Dupa cateva minute, am pus si orezul spalat, o cutie cu ciuperci, am adaugat putina zeama de la carnea fiarta si am lasat la foc mic 5 minute.

Apoi se aseaza in vasul de lut orezul cu legumele, carnea, se pun jumarile(noi le pastram in untura de pasare, in borcan, la frigider), se sareaza si condimenteaza dupa gust. Am amestecat bine toata compozitia, apoi am adaugat sucul de rosii si zeama de la carne, cat sa acopere mancarea si am pus vasul la cuptor la 200 grade, pana s-a facut orezul. Cand acesta incepe se se umfle si ramane fara zeama, se mai completeaza cu supa de carne cate putin, pentru a nu se usca orezul.

Se presara de-asupra patrunjel tocat, si se alatura muraturi sau salata verde, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de pui umpluta cu legume si carne tocata de porc

Postat de AlexTeacher

Pulpa de pui umpluta cu legume si carne tocata de porc

Intr-un castron incapator, pune morcovul ras, ardeii, carnea de porc si usturoiul, rondelele de masline, ciupercile, cascavalul si patrunjelul, si asezoneaza cu boia, cimbru uscat, sare si...

Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor in sos de mustar

Postat de katty

Pulpe de pui la cuptor in sos de mustar

Spalam carnea de pui si o scurgem bine. Intr-un castron amestecam mustarul cu restul condimentelor si uleiul. Tavalim pulpele prin acest amestec, acoperim vasul cu un capac sau folie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2009, 16:01
Ce buuunnnn! Cum faceti jumarile si cum e untura de pasare?
la 30.11.2009, 17:07


untura ai facut-o tu? cand eram mici mancam untura de gasca pe paine (unsa) cu sare mmmmmm ce bunatateeeee

arata minunat
la 30.11.2009, 17:11
la 30.11.2009, 18:12
untura e facuta in casa, da, din grasimea de la gasca si cocos, cu putina carnita, pusa in tigaie, dupa ce se topeste, se toarna calda in borcan.
la 30.11.2009, 18:35
Mmm, super!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking