Pilaf taranesc

Postat de Julie in Pui
8 Aug 2010 | 15901 vizualizari
Pilaf taranesc

Ingrediente

  • orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • piper
  • sare, delikat
  • carne de pasare

Mod de preparare

Orezul se alege,se spala si se lasa la inmuiat in apa.
Carnea de pasare se pune la fiert in apa cu sare.  Se spumeaza.

Se curata ceapa si morcovul si se adauga intregi peste carne.

Dupa ce este fiarta ,carnea se scoate,iar supa rezultata se strecoara.

In trei parti de supa se adauga o parte orez, cateva boabe de piper,sare, delikat.  Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand rar.

Carnea de pasare se rumeneste 2-3 minute in putin ulei si se serveste alaturi de pilaf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf taranesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob taranesc

Postat de ancutsa

Drob taranesc

Se fierbe ficatul de porc in apa cu putina sare, pentru aprox 40 de minute. Se lasa la racit, apoi se taie foarte marunt, va puteti ajuta de robotul de bucatarie. Intr-un vas mare se amesteca...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor

Postat de adasev12

Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor

Mai intai am pus pulpele in putina apa si le-am tras un clocot, cat sa scoata spuma, am spumat bine si am scos apoi pe farfurie. Am pus intr-o cratita ulei de masline si am calit putin ceapa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2010, 09:55
Multumesc admiratorului secret pentru primele 5 furcu!
la 08.08.2010, 10:14
imi place mult pilaful...
5 furculite si de la mine...trebuie sa fac si eu zilele astea o data.
la 08.08.2010, 10:19
Rivka, multumesc de furcu! stiu ca-ti place pilaful...am citit ca tu cumperi mult orez! cu sacul... Si mie imi place mult!
la 08.08.2010, 10:23
eu de obicei nu-l fac pilaf ci doar il pregatesc ....dupa "instructiuni" in apa doar.
cumpar orez basmati si pandan, astea au o aroma asa mai deosebita , eu le cumpar chiar de la asiatici nu de la supermarket si au alta calitate mult mai bun...si aromat.
la 08.08.2010, 10:29
Ei,Rivka! Tu ai de unde alege! Noi ne multumim cu supermarketurile... gasim si acolo basmati dar nu cred ca are acelasi gust ca cel cumparat direct de la asiatici...

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking