Pitta

Postat de RuxyRux in Piine
21 Noi 2010 | 5944 vizualizari
Pitta

Am ramas tot in zona mediteraneana...astazi Pitta...o painica care se umfla in cuptor, facand un buzunaras secret pe care-l putem umple cu legume, branza sau carne dupa dorinta...aceasta painica este foarte apreciata si in Orientul Mijlociu...

Ingrediente

  • 225 gr/ 2 cani faina alba fara inalbitori
  • 5 ml/1 lingurita sare
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 140 ml apa calduta
  • 10 ml/ 2 lingurite ulei de masline

Mod de preparare

1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea intr-un vas. Se amesteca drojdia cu apa pana se dizolva si se aseaza intr-un vas mare.

2. Treptat se incorporeaza faina in amestecul de drojdie si se framanta pentru a se obtine un aluat moale.

3. Se infaineaza putin aluatul si se mai lucreaza 5 min pana devine elastic si neted.

4. Se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa o ora la dospit.

5. Se aplatizeaza aluatul si pe o suprafata cu faina, se imparte in 6 parti egale si se formeaza mingiute. Se acopera din nou cu o folie unsa cu ulei si se lasa 5 min.

6. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-o forma ovala cu grosimea de 5 mm si lungimea de 15. Se lasa sa dospeasca la temperatura camerei 20 de min, acoperite cu o folie unsa cu ulei.

7. Intre timp se preincalzeste cuptorul la temp. de 230 grade. Se lasa tava de cuptor in cuptor pentru a fi gata incalzita cand le punem. Se pun cate doua, depinde cum avem loc si se lasa 4-6 minute, pana se umfla. Nu e nevoie sa se rumeneasca( eu am preferat).

8. Se racesc pe un gratar si se acopera cu foaie pergament si prosop deasupra pentru a se pastra coaja moale.


Eu am pus jumatate jumatate faina alba si integrala, fiecare face cum doreste desigur...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pitta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Batoane cu mac

Postat de rocsi_1612

Batoane cu mac

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia. Amestecam totul cu o lingura, incepem sa incorporam apa minerala, care sa fie de la temperatura camerei. Framantam cu...

Citeste continuarea

Paine alba rustica

Postat de Sim0naWorld

Paine alba rustica

Intr-un vas incapator am cernut faina, apoi am adaugat sarea. Intr-un castron am pus drojdia, pe care am topit-o cu apa calduta. Am adaugat peste faina drojdia cu apa, amestecand cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2010, 19:36
la 21.11.2010, 19:39
la 22.11.2010, 12:27
la 22.11.2010, 20:40
la 22.11.2010, 21:53

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking