Ingrediente
- carne de pui fiarta
- 2 lg ulei
- 1 ceapa
- sare
- piper
- busuioc proaspat sau uscat
- 1 lg vin
- 2 lg ketchup
- cartofi fierti
- 1 lg unt
- 2 lg smantana
- 1 ou
Mod de preparare
Carnea fiarta ramasa de la supa o putem transforma intr-o mancare felul doi absolut delicioasa, mai ales pentru copilasii moftusori :D Fierbem cativa cartofi , apoi ii facem piure si adaugam sare si smantana, eventual putin lapte.
Intr-o craticioara punem uleiul si ceapa curatata si taiata marunt si o calim 1 minut, apoi adaugam carnea de pui maruntita cu ajutorul cutitului; lasam pe foc cam 3 minute, apoi adaugam sare, piper, busuioc, vinul si ketchup-ul; amestecam pentru omogenizare, tot pe foc , pentru inca 3 minute.
Ungem cu unt o forma , asezam un strat de piure, apoi stratul de carne si la sfarsit stratul de piure; deasupra ungem cu un ou batut si dam la cuptor pana se coace oul de deasupra.
Lasam sa se racoreasca putin, apoi servim langa o salata de sfecla rosie sau salata de cruditati, salata de castraveti murati, eventual cu un sos de usturoi... fiecare dupa bunul plac .
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|