Pizza cu vinete, menta si telemea de bivolita

Postat de laylalala in Pizza
22 Mai 2010 | 4103 vizualizari
Pizza cu vinete, menta si telemea de bivolita

Ingrediente

Pentru blat

  • 500 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar 
  • 300 ml lapte caldutPentru umplutura
  • 1 capatana de usturoi
  • 400 gr vinete congelate, decongelate
  • sare de mare
  • 2 lingurite menta tocata
  • 100 gr telemea de bivolita, sfaramitata

Mod de preparare

Pentru blat,amesteca 100 ml lapte caldut cu zahar si drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de lapte caldut.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp de 1 ora, la temperatura camerei.
Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 1 ora.
Dupa ce a trecut cele 1 ora, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in 4-8 bucati.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute.
Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma cerc.Aseaza cercurile intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
Incalzeste cuptorul la 220ᵒC .Pentru umplutura, infasoara usturoiul in folie de aluminiu si da-l la copt 30-40 minute pana cand miezul s-a inmuiat.Dupa ce s-a copt usturoiul, scoate miezul si amesteca-l cu vinetele decongelate, sare de mare dupa gust si menta tocata.Imparte pasta de vinete peste blaturile de pizza.Presara peste pizza telemeaua.Da pizza la copt 20-25 minute apoi serveste-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu vinete, menta si telemea de bivolita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza turceasca

Postat de merisor67

Pizza turceasca

Pentru aluat, dizolvam drojdia cu zaharul,  adaugam 150 ml apa calda si o mana de faina. Amestecam bine totul, acoperim vasul si lasam maiaua sa creasca 10-15 minute, pana isi va dubla...

Citeste continuarea

Pizza cu ton si blat de malai

Postat de oanapl

Pizza cu ton si blat de malai

Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu mălaiul și sarea și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2010, 21:50
ce combinatie interesanta
la 22.05.2010, 23:11
De la mine ai 5 furculite pentru inovatie si incercare, sincer nu cred ca mi-ar placea combinatia cu menta dar felicitari de la mine

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking