Ingrediente
- Blat:
- 500 g. faina
- 300 ml. apa calda
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 plic drojdie uscata
- Toping:
- 1 ardei kapia
- 1 ceapa o cutie ciuperci-250 g.
- 50 g. masline1cutie porumb(150 g.)
- 150 g. branza afumata de soia
- 4 rosii
- 2 linguri suc de rosii
Mod de preparare
Blat
Faina se pune intr-un vas pentru framantat.
In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:sarea,zaharul,uleiul drojdia si apa calda.
Se framanta pana la incorporare si se lasa la dospit o jumatate de ora.
Intre timp se pregatesc topingurile.
Ardeiul si rosiile se feliaza .
Ceapa se taie julien.
Branza o taiem cubulete.
Scoatem samburii maslinelor.
Cand aluatul s-a dospit ,luam o tava de marimea 26/35 cm si o tapetam cu hartie de copt.
Ungem hartia cu ulei si intindem blatul.
Peste blat adaugam 2 linguri suc de rosii toate legumele ,in ordinea in care dorim.
Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 35-40 minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam pizza la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza light" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|