Placinta cu branza

Postat de marinicayou10 in Dulciuri
2 Apr 2012 | 3614 vizualizari
Placinta cu branza

Ca desert va ofer o placinta cu branza dulce foarte buna si racoroasa :)

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 5 oua
  • o cana de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • Foaia :
  • 2 cesti ulei
  • 2 cesti apa
  • o ceasca zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • faina cat cuprinde sa iasa o coca potrivit de tare.

Mod de preparare

Intr-un castron punem uleiul cu apa, zaharul, praful de copt, esenta si amestecam bine. Adaugam cate o cana de faina si amestecam bine. Apoi framantam pana devine o coca destul de tare ca sa intindeti foaia. O lasam deoparte pana ne ocupam de branza.

Intr-un castron punem branza si ouale si amestecam bine. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si amestecam bine. La urma adaugam stafidele.

Din acest aluat ies cam 3 foi. Noua ne trebuiesc doar 2..asa ca impartim aluatul in 3 parti si intindem doar 2 foi. Cealalta bucata o puteti baga in congelator sau o folositi atunci.

Intindem o foaie pe care o punem in tava insa cu ulei. Punem toata compozitia de branza si deasupra punem a doua foaie. Dam la cuptor la foc potrivit. O taiem cand este rece si pudram cu zahar pudra cu gust de vanilie

Foaia este o foaie foarte frageda si pufoasa, moale si usor de taiat ..incercati :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Postat de Bucataras

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează...

Citeste continuarea

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 13:02
vai,ce imi place placinta cu branza
la 02.04.2012, 13:05
Ce rapida ai fost :*:*
la 02.04.2012, 13:09
am zis ca imi place si nu vroiam sa o ratez
la 02.04.2012, 13:11
yammy!
la 02.04.2012, 13:11
super buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking