Ingrediente
- Umplutura:
- 1 kg branza de vaci
- 5 oua
- o cana de zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- esenta de vanilie
- stafide
- Foaia :
- 2 cesti ulei
- 2 cesti apa
- o ceasca zahar
- esenta de vanilie
- 1 pliculet praf de copt
- faina cat cuprinde sa iasa o coca potrivit de tare.
Mod de preparare
Intr-un castron punem uleiul cu apa, zaharul, praful de copt, esenta si amestecam bine. Adaugam cate o cana de faina si amestecam bine. Apoi framantam pana devine o coca destul de tare ca sa intindeti foaia. O lasam deoparte pana ne ocupam de branza.
Intr-un castron punem branza si ouale si amestecam bine. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si amestecam bine. La urma adaugam stafidele.
Din acest aluat ies cam 3 foi. Noua ne trebuiesc doar 2..asa ca impartim aluatul in 3 parti si intindem doar 2 foi. Cealalta bucata o puteti baga in congelator sau o folositi atunci.
Intindem o foaie pe care o punem in tava insa cu ulei. Punem toata compozitia de branza si deasupra punem a doua foaie. Dam la cuptor la foc potrivit. O taiem cand este rece si pudram cu zahar pudra cu gust de vanilie
Foaia este o foaie foarte frageda si pufoasa, moale si usor de taiat ..incercati :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|