Ingrediente
Aluat:
- 1 drojdie
- 250 ml lapte caldut
- 80 g zahar
- 1 zahar vanilat
- coaja de la 1/2 portocala
- 50 ml ulei
- 2 galbenusuri
- 1 vf lingurita sare
- faina cat cuprinde
Umplutura:
- 250 g branza de vaci
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 ou
- 1 lingura amidon/gris
- 1 lingura smantana
- stafide
- 3-4 linguri zahar
Mod de preparare
Pentru inceput facem maiaua.Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut,2 lingurite de zahar si 2 de faina.O lasam 15 min la dospit.
Amestecam galbenusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si coaja de portocala.Intr-un castron punem aproximativ 250-300 g faina si o amestecam cu sarea.Facem o adancitura in mijloc si punem maiaua,galbenusurile ,laptele si omogenizam bine compozitia.Adaugam treptat uleiul si amestecam pana se incorporeaza tot uleiul.Tapetam o masa de lucru cu faina(adaugam faina cat cuprinde aluatul) si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.
Il lasam la dospit 40 de min la loc caldut acoperit cu un prosop.
Amestecam branza cu smantana,galbenusul ,zaharul vanilat si stafidele.Separat batem albusurile spuma cu zaharul si le adaugam peste branza.La final adaugam amidonul sau grisul.
Intindem aluatul si il punem intr-o tava de tarta/sau alta tava rotunda tapetata cu unt iar deasupra intindem uniform compozitia.
Introducem placinta in cuptorul preincalzit pentru minim 50 de min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|