Placinta cu branza

Postat de Creatsa in Dulciuri
7 Feb 2013 | 9284 vizualizari
Placinta cu branza

Ingrediente

Aluat:

  • 1 drojdie
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 50 ml ulei
  • 2 galbenusuri
  • 1 vf lingurita sare
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • 250 g branza de vaci
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon/gris
  • 1 lingura smantana
  • stafide
  • 3-4 linguri zahar

Mod de preparare

Pentru inceput facem maiaua.Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut,2 lingurite de zahar si 2 de faina.O lasam 15 min la dospit.

Amestecam galbenusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si coaja de portocala.Intr-un castron punem aproximativ 250-300 g faina si o amestecam cu sarea.Facem o adancitura in mijloc si punem maiaua,galbenusurile ,laptele si omogenizam bine compozitia.Adaugam treptat uleiul si amestecam pana se incorporeaza tot uleiul.Tapetam o masa de lucru cu faina(adaugam faina cat cuprinde aluatul) si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.

Il lasam la dospit 40 de min la loc caldut acoperit cu un prosop.

Amestecam branza cu smantana,galbenusul ,zaharul vanilat si stafidele.Separat batem albusurile spuma cu zaharul si le adaugam peste branza.La final adaugam amidonul sau grisul.

Intindem aluatul si il punem intr-o tava de tarta/sau alta tava rotunda tapetata cu unt iar deasupra intindem uniform compozitia.

Introducem placinta in cuptorul preincalzit pentru minim 50 de min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Postat de Bucataras

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează...

Citeste continuarea

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2013, 11:22
la 07.02.2013, 11:26
Am sosit la o feliuta!
la 07.02.2013, 11:28
Din asta vreau,dar sa fie calda 1
la 07.02.2013, 11:29
Imi place si rece!
la 07.02.2013, 11:29
Rocsi
DinDragoste

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking