Plăcintă cu brânza - Măznâţă bulgărească

Postat de violeta30 in Aperitive / Garnituri
10 Oct 2014 | 7069 vizualizari
Plăcintă cu brânza - Măznâţă bulgărească

O reteta foarte simpla si usor de facut chiar si de cel care nu prea a calcat in bucatarie (reteta apartine bunicii mele, practic este ca o mostenire de familie). O fac mereu pentru copil pentru ca este nemaipomenita.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • un ou
  • o cana apa calda - 250 ml
  • o lingurita de zahar
  • un cub de drojdie - 25 g
  • o jumatate lingurita de sare
  • 2 linguri de untura sau ulei
  • faina cat cuprinde
  • ulei in plus pentru uns aluatul
  • Pentru umplutura:
  • branza telemea

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi se pune o lingurita de faina peste drojdie, se amesteca putin si se lasa deoparte. Se pune faina intr-un vas (aproximativ 500 g), se face o gropita in care se pune drojdia cu zaharul, oul, untura sau uleiul, sarea si apa calda si incepe sa se framante pana nu se mai lipeste de mana. Daca mai cere faina se mai adauga cat e nevoie. Se lasa 30 minute la loc cald pana se mareste in volum.

Se pregateste locul pentru framantat (dupa cele 30 minute de dospit) se presara faina pe masa de lucru si se framanta bine, apoi se intinde cu sucitorul o foaie rotunda care se taie prima data in 4 lasand centrul netaiat, ca un cerc. Apoi se mai taie fiecare bucata ca sa se obtina 8 bucati finale. Se pune ulei in centru, se intinde cu mana pe tot centrul si apoi branza framantata, se ia cate o bucata de coca si se inveleste branza, se unge cu ulei foaia de deasupra, se presara branza si tot asa cu fiecare bucata pana se termina cele 8 bucati. Se ia usor si se intoarce cu fata in jos, apoi se mai intinde putin cu sucitorul.

Se unge o tava rotunda cu ulei si se pune aluatul cu branza si se lasa 10-15 minute in tava, apoi se introduce la cuptor pana capata o nuanta aurie. Se lasa la racit si se portioneaza dupa pofta inimii.

Este foarte gustoasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânza - Măznâţă bulgărească" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

Postat de RuxyRux

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

Spanacul se fierbe intr-o cana de apa fix 3 minute, se scurge bine intr-o sita, se toaca. Quinoa se spala in cateva ape intr-o sita, se fierbe in doua cani pline cu apa timp de zece minute la...

Citeste continuarea

Placinta dobrogeana

Postat de rocsi_1612

Placinta dobrogeana

Topiti untul pe baie de aburi. Intr-un bol puneti branza de vaci si casul dat pe razatoarea mare. Adaugati smantana, ouale si mixati bine. Presarati sare si piper. Mararul verde il tocati marunt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2014, 01:13
Trebuie sa fie foarte buna daca este de la bunica ta Mi-ar face placere sa ai la profil macar localitatea de unde esti . Sa stim zona de unde provine reteta Cu cat vei avea mai multi prieteni cu atat activitatea ta si retetele vor fi vizibile pentru ei [ intra direct pe perete la fiecare ] Bine ai venit
la 11.10.2014, 08:38
Grozava placinta! O voi încerca pt ca mi-ai făcut o pofta nebuna!
la 11.10.2014, 10:11
la 11.10.2014, 10:55
Sunt din Popesti Leordeni si voi incerca sa mai adaug retete pe care le stiu de la bunica mea si care se fac frecvent in comunitatea noastra.
la 11.10.2014, 17:08

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking