Placinta cu branza si iaurt

Postat de miha in Dulciuri
24 Mai 2009 | 61509 vizualizari
Placinta cu branza si iaurt

O placinta delicioasa

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 6 oua
  • 500 ml iaurt
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • esenta rom si vanilie
  • ulei sau unt topit (pentru uns foile)

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele,apoi iaurtul si branza.Se obtine o compozitie lichida.

Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu ulei pe fiecare in parte.
Din compozitia de iaurt punem deoparte o cana, restul o impartim in 2.

Punem prima parte de foi intr-o tava unsa cu ulei si turnam deasupra o parte din compozitia de iaurt.Se continua cu alt strat de foi,alternand astfel straturile de foi cu cele de umplutura,ultimul strat fiind de foi.

Inainte de a baga la cuptor se pensuleaza deasupra compozitia pusa deoparte.

Se coace la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.

Se taie dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert placinta cu afine si iaurt

Postat de oanapl

Desert placinta cu afine si iaurt

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol încăpător se pun ouăle, esența de portocale, sarea și zahărul măcinat, și se amestecă cu un tel...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta turnata, cu branzeturi

Postat de katty

Aperitiv placinta turnata, cu branzeturi

Intr-un vas sfaramam branza moale, branza telemea si radem parmezanul sau il punem bucatele mai mari. Adaugam ouale, iaurtul, uleiul si omogenizam. Adaugam grisul si faina de ovaz, omogenizam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2009, 16:50
Am facut si io placinta deasta si e delicioasa
la 24.05.2009, 19:41
mmmm...vreau si eu
la 25.05.2009, 00:10
am facut si eu placinta dar cu mere tot cu foi cumparate si nu am fost multumita deloc...se faramitzeaza f rau foile..le-am uns pe fiecare in parte cu ulei si degeaba..oare care sa fie cauza.?[pup]arata f bine placinta
la 25.05.2009, 08:27
e cu branza.. deci imi place
la 25.05.2009, 22:40
Ramo,chiar si cele din interior? Alea de deasupra evident ca ies sfaramicioase si...zburlite. Dar le poti linisti cu niste sirop (apa+zahar+vanilie).

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking