Placinta cu mere 2,3,4......

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
6 Mai 2014 | 6876 vizualizari
Placinta cu mere 2,3,4......

Am tot facut placinta cu mere cu diverse aluaturi.Pentru ca mai am mere calite la borcan,am zis ca-i cazul sa le cam termin,ca vine toamna si fac altele....

Ingrediente

  • Aluat
  • cca 700 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • cca 200 ml lapte + sau -
  • 30 ml ulei
  • 100 g stafide
  • Umplutura
  • 1 borcan de 800 g cu mere calite
  • zahar brun
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un caston punem faina,in mijlocul ei diluam drojdia cu putin lapte caldut ,amestecata cu sarea si zaharul si lasam cca 10 min.Adaugam apoi ouale si restul de lapte ( nu turnam tot laptele,in functie de cat cere faina),apoi framantam ,adaugam uleiul si stafidele.Framantam cca 10 min si apoi lasam la crescut cca 1 ora la loc caldut.

Am folosit o tava 28/40 cm,am tapetat-o cu hartie de copt.Impartim aluatul in doua,intindem o foaie si o asezam in tava.Peste foaie intinsa punem merele calite,deasupra am incercat sa fac un grilaj din aluat.N-a iesit el prea frumos,dar cum nimic nu-i perfect,nici grilajul meu nu este.....Am uns cu ulei si am presarat zahar brun.Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 1 ora la foc mediu.Cu 10 min inainte sa scot tava am uns cu galbenus de ou.Se scoate din cuptor se lasa putin sa se raceasca,se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere 2,3,4......" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Discuri cu capsuni

Postat de caroline

Discuri cu capsuni

Se amesteca laptele caldut cu zaharul si virful de sare.Zaharul trebuie sa se topeasca. Se adauga apoi uleiul ,drojdia si 2-3 linguri faina.Se amesteca si se lasa la dospit 5 minute. Se pune...

Citeste continuarea

Desert placinta cu crema de vanilie

Postat de sufletista

Desert placinta cu crema de vanilie

Intr-un bol amestecam faina cu grisul, adaugam in fir subtire laptele cald si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza. Turnam amestecul inapoi in cratita. Punem cratita pe foc, amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 22:00
placintaaa prezentaaaa
la 06.05.2014, 22:05
Cleme, presupun că ştii că eu nu trebuie să-mi iau bilet, că am abonament.
la 06.05.2014, 22:08
Padre, zic sa-ti iei doua bilete,la loja...
la 06.05.2014, 22:30
Cred ca e cea mai buna maine o pregtesc si eu
la 06.05.2014, 22:30
bun, bun

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking