Placinta cu mere 2,3,4......

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
6 Mai 2014 | 6864 vizualizari
Placinta cu mere 2,3,4......

Am tot facut placinta cu mere cu diverse aluaturi.Pentru ca mai am mere calite la borcan,am zis ca-i cazul sa le cam termin,ca vine toamna si fac altele....

Ingrediente

  • Aluat
  • cca 700 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • cca 200 ml lapte + sau -
  • 30 ml ulei
  • 100 g stafide
  • Umplutura
  • 1 borcan de 800 g cu mere calite
  • zahar brun
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un caston punem faina,in mijlocul ei diluam drojdia cu putin lapte caldut ,amestecata cu sarea si zaharul si lasam cca 10 min.Adaugam apoi ouale si restul de lapte ( nu turnam tot laptele,in functie de cat cere faina),apoi framantam ,adaugam uleiul si stafidele.Framantam cca 10 min si apoi lasam la crescut cca 1 ora la loc caldut.

Am folosit o tava 28/40 cm,am tapetat-o cu hartie de copt.Impartim aluatul in doua,intindem o foaie si o asezam in tava.Peste foaie intinsa punem merele calite,deasupra am incercat sa fac un grilaj din aluat.N-a iesit el prea frumos,dar cum nimic nu-i perfect,nici grilajul meu nu este.....Am uns cu ulei si am presarat zahar brun.Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 1 ora la foc mediu.Cu 10 min inainte sa scot tava am uns cu galbenus de ou.Se scoate din cuptor se lasa putin sa se raceasca,se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere 2,3,4......" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornulete din iaurt cu umplutura de mac

Postat de panacris

Cornulete din iaurt cu umplutura de mac

Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de Zamfira

Crema de zahar ars

Fierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit. Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 22:00
placintaaa prezentaaaa
la 06.05.2014, 22:05
Cleme, presupun că ştii că eu nu trebuie să-mi iau bilet, că am abonament.
la 06.05.2014, 22:08
Padre, zic sa-ti iei doua bilete,la loja...
la 06.05.2014, 22:30
Cred ca e cea mai buna maine o pregtesc si eu
la 06.05.2014, 22:30
bun, bun

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking