Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

Postat de Ade200 in Prajituri
21 Oct 2012 | 5900 vizualizari
Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

De mult mă tot gândesc să încerc un aluat cu brânză de vaci, nu am avut o reţetă, l-am făcut la inspiraţie şi sunt foarte mulţumită.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 ml de lapte
  • 4-5 linguri de ulei
  • 600-700g de brânză de vaci de la Pilos
  • 5 linguri de amidon
  • făină
  • 1 praf de copt cu şofran
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 2-3 linguri de sirop de agave
  • scorţişoară
  • 1 kg de prune

Mod de preparare

 

Am curăţat prunele si le-am rupt în 2. Adevărul e că nu le-am cântărit!
Cuptorul îl aprindeţi după ce desfaceţi prunele.
Am bătut ouăle cu sarea, apoi cu uleiul.Folosiţi telul pară la acest aluat! Am adăugat laptele şi brânza de vaci, am omogenizat, apoi am adaugat amidonul şi am omogenizat iar. Am pus zahărul vanilat, siropul de agave, coaja de lămâie. La urmă am adăugat făină şi praf de copt cam cât să iasă un aluat moale ca o smântână groasă.
Am uns tava cu ulei, am turnat aluatul şi am nivelat.
Pe deasupra am pus prune desfăcute, fără sâmburi.
Nu ştiu cât a durat coptul, până se rumeneşte uşor.
După copt, am pudrat-o cu scorţişoară.
E uşoară, bună, mie îmi place mult.Se poate consumă călduţă sau rece. Cine doreşte mai dulce poate adăuga un fir de miere la servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu prune şi brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Retete similare

Desert tarta cu fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert tarta cu fructe de padure

Intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se mixeaza timp de cateva minute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca...

Citeste continuarea

Coronita cu cirese si pepite de ciocolata

Postat de comanligia

Coronita cu cirese si pepite de ciocolata

Ungem forma cu unt, apoi facem compozitia astfel: albusurile se bat spuma, frecam galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul, faina, frisca lichida, faina si praful de copt. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2012, 14:46
Foarte faina!
la 21.10.2012, 14:51
place
la 21.10.2012, 14:55
la 21.10.2012, 15:26
Cred ca e buna combinatia asta branza si prune
la 21.10.2012, 22:09
BUNA

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking