Ingrediente
- 1 kg faina
- 700 ml apa calda
- 50 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita cu sare
- 1 strop de zahar pt lichefiat drojdia
- 80 ml ulei
Umplutura:
- 400 gr branza de vaci dulce
- 350 gr telemea de oaie veche
- 200 gr branza Fagaras
- 2 linguri de smantana
- 1 ou
- 2 linguri de marar tocat
- ulei pt uns tigaia
Mod de preparare
Mai intai vreau sa ii multumesc Inei, caci de la ea m-am inspirat : http://www.bucataras.ro/retete/placinte-ardelenesti-65668.html.
Am lichefiat drojdia cu putin zahar si apa si am lasat cateva minute la crescut.
Am cernut faina intrun castron,am adaugat sarea si drojdia si am inceput framantatul cu apa calda. Am obtinut un aluat destul molicel. Am turnat cate putin uleiul si am continuat framnatatul. Am acoperit cu un prosop si am lasat sa creasca aluatul, cat timp am facut compozitia de branza.
Am dat telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mari, am pus peste ea branza de vaci, Fagarasul si oul, si pentru ca mi s-a parut totusi cam sarata, am adaugat si niste smantana. Am pus mararul si am omogenizat.
Aluatul a crescut destul , asa ca am inceput formarea placintelor: un bot de aluat intins bine cu sucitorul, adaugat in mijlioc o lingura zdravana de branza, impachetat si apoi intins usor. Am uns tigaia incinsa cu 1 lingurita de ulei si am asezat placintele, cate una, la prajit...cateva minute pe o parte, cateva pe cealalata parte.
Si gata ...sa trecem la servit zic !
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|