Placinte cu branza

Postat de claudiaO in Piine
15 Oct 2014 | 4103 vizualizari
Placinte cu branza

GATA! Atat am salivat la placintele postate pe site de bucatarasi, ca intrun final mi-am luat inima in dinti si am facut si eu . Rezultatul: delicioase!

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 700 ml apa calda
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 strop de zahar pt lichefiat drojdia
  • 80 ml ulei

Umplutura:

  • 400 gr branza de vaci dulce
  • 350 gr telemea de oaie veche
  • 200 gr branza Fagaras
  • 2 linguri de smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri de marar tocat
  • ulei pt uns tigaia

Mod de preparare

Mai intai vreau sa ii multumesc Inei, caci de la ea m-am inspirat : http://www.bucataras.ro/retete/placinte-ardelenesti-65668.html.

Am lichefiat drojdia cu putin zahar si apa si am lasat cateva minute la crescut.

Am cernut faina intrun castron,am adaugat sarea si drojdia si am inceput  framantatul cu apa calda. Am obtinut un aluat destul molicel. Am turnat cate putin uleiul si am continuat framnatatul. Am acoperit cu un prosop si am lasat sa creasca aluatul, cat timp am facut compozitia de branza.

Am dat telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mari, am pus peste ea branza de vaci, Fagarasul si oul, si pentru ca mi s-a parut totusi cam sarata, am adaugat si niste smantana. Am pus mararul si am omogenizat.

Aluatul a crescut destul , asa ca am inceput formarea placintelor: un bot de aluat intins bine cu sucitorul, adaugat in mijlioc o lingura zdravana de branza, impachetat si apoi intins usor. Am uns tigaia incinsa cu 1 lingurita de ulei si am asezat placintele, cate una, la prajit...cateva minute pe o parte, cateva pe cealalata parte.

Si gata ...sa trecem la servit zic !

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut

Postat de Constelatialeu

Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut

Cum se prepara Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am pus zaharul si drojdia, pe margini am...

Citeste continuarea

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2014, 09:29
la 15.10.2014, 09:36
Bune rau!!!
la 15.10.2014, 10:08
imi plac tare mult
la 15.10.2014, 10:13
la 15.10.2014, 10:28
Super!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking