Placinte cu branza in foaie de taitei

Postat de izulika in Dulciuri
27 Apr 2010 | 7077 vizualizari
Placinte cu branza in foaie de taitei

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de: 
  • 2 cani faina
  • 3 oua
  • 1 lingura ulei
  • 1 varf de lingurita sare   
  • Pentru umplutura avem nevoie de :
  • 100 g telemea vaca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zahar
  • esenta de lamaie/coaja de lamaie

Mod de preparare

Intr-un castron se bat cele 3 oua impreuna cu sarea si uleiul apoi se adauga peste cele 2 cani de faina si se framanta pana se obtine un aluat moale si usor de intins.Se imparte aluatul in 3 parti egale si se intind foi subtiri care se presara cu faina pentru a nu se lipi.Pe fiecare foaie obtinuta se intinde un strat subtire de branza acesta trebuie sa fie pana la jumatatea foii pentru a se putea indoi,dupa ce se indoaie se preseaza marginile cu varful degetelor pentru a nu iesi umplutura.Placinta se taie cu ajutorul unei farfurii si se prajeste in ulei incins pana capata o culoare aurie.Se scot pe servetele absorbante si se servesc cu zahar pudra sau fara zahar alaturi de bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza in foaie de taitei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert bomboane cu nuca de cocos si lapte condensat (Raffaello)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert bomboane cu nuca de cocos si lapte condensat (Raffaello)

Laptele condensat, fulgii de nuca de cocos si napolitanele se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc pana cand devin ca o pasta. Se formeaza bomboanele din aceasta pasta, punad la...

Citeste continuarea

Desert clatite marocane

Postat de AlexTeacher

Desert clatite marocane

Cerne faina intr-un castron incapator. Peste aceasta adauga sarea, praful de copt, zaharul si oul. Amesteca toate aceste ingrediente cu mana. Incepe sa incorporezi treptat apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2010, 15:34
la 27.04.2010, 15:54
Interesanta ideea cu aluatul de taitei.
la 27.04.2010, 17:06
aluatul este super merita incercat
la 27.09.2010, 00:24

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking