Placinte cu stir rosu si / sau branza

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
10 Aug 2014 | 8625 vizualizari
Placinte cu stir rosu si / sau branza

Buna dimineata, poftiti la placinteeee

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina alba
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri seminte de in
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri de ulei
  • Umplutura 1:
  • branza de burduf
  • branza telemea
  • marar verde
  • smantana
  • Umplutura 2:
  • stir rosu
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • In plus:
  • ulei pentru prajit placintele

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul, apoi adaugam apa calduta, semintele de in si faina.

Framantam un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit cca 1 ora.

Intre timp preparam umpluturile:

-stirul se curata de pe codite, se spala sub jet de apa rece, apoi se toaca marunt si se caleste in ulei pana scade toata apa lasata. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

-branza telemea se da pe razatoare, apoi o amestecam cu branza de burduf, mararul tocat si smantana

Dupa timpul de dospire rupem cate o bucata din aluat ( de dimensiunea unui mar) intindem aluatul cu facateletul, punem umplutura pe jumatate din suprafata, impachetam placinta in doua si o prajim in tigaia in care am pus putin ulei.

Prajim pe ambele parti, scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu stir rosu si / sau branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv cu legume si branza

Postat de Constelatialeu

Aperitiv cu legume si branza

Mai intai radem branza ( putem sa si hohotim de ras, ca ies mai pufoase) si o punem intr-un castron incapator.Separat ne ocupam de legume si le curatam,le taiem si radem. Dovleceii si...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii, feta si rucola

Postat de privatelaura

Aperitiv tarta cu rosii, feta si rucola

  Intr-un castron, se cerne faina, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2014, 08:22
Prima venita, prima servita
la 10.08.2014, 09:24
la 10.08.2014, 10:04
Niste placinte as manca si eu
la 10.08.2014, 10:14
Bune!
la 10.08.2014, 10:20

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking