Placinte din aluat dospit cu branza

Postat de simona72 in Dulciuri
24 Noi 2014 | 8004 vizualizari
Placinte din aluat dospit cu branza

A venit momentul sa incerc si aluatul dospit cu branza al lui Gaby. Ea a facut cornuri cu umplutura de gem...eu am ales varianta sarata si le-am umplut cu branza in amestec cu crema gulas din comert. Sunt grozave!! Multumesc Gabyta cea modesta!!:)))

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 lingura sare
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri smantana grasa
  • 200 gr branza dulce(eu am facut-o in casa)
  • 700 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 350 gr branza sarata(eu am folosit in amestec branza telemea cu branza framantata)
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri crema gulas la tub din comert
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri susan

Mod de preparare

Asa cum v-am obisnuit, aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul sa creasca 30 minute la loc caldut.

Pentru umplutura: am amestecat branzeturile cu galbenusurile si crema gulas.

Am rasturnat aluatul crescut pe masa de lucru, l-am impartit in sferturi, am luat fiecare bucata in parte, am intins-o cu sucitorul pe o planseta de silicon putin infainata. Cu forma medie de ravioli am decupat cercuri, am pus fiecare bucata de aluat decupata in forma, am adaugat cate o lingura de umplutura, am strans forma pana marginile sau lipit. Am pus placintele in tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat pe deasupra putin susan. Le-am lasat sa mai creasca inca 10 minute si le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte din aluat dospit cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornuri cu branza si gem de prune

Postat de merisor67

Cornuri cu branza si gem de prune

Pentru aluat, mixam  untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru...

Citeste continuarea

Reteta tort Maria

Postat de cristinutanicolita

Reteta tort Maria

Mai intai pregatim blatul .  Dam drumul la cuptor.  Separam ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2014, 19:35
delicioase
la 24.11.2014, 19:49
likee ;-bd
la 24.11.2014, 19:50
Ce faine ti-au iesit si astea!
la 24.11.2014, 19:51
Y un mare like
la 24.11.2014, 19:53
Imi place sa fac placintele asa si le prefer sarate!! Multumesc!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking