Ingrediente
blat:
- 400 g faina
- 280 g unt
- 140 g zahar pudra
- 6 galbenusuri
- coaja de la o lamaie
- un varf cutit sare
glazura:
- 6 albusuri( eu am mai avut inca 3)
- 300 g zahar pudra
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 200 g nuci macinate
- esenta de rom
- coaja rasa de lamaie
- 400 g marmelada moale de caise
Mod de preparare
Taiem untul bucatele si il frecam cu faina, adaugam celelalte ingrediente din blat, zaharul pudra, galbenusurile, sarea si coaja de lamaie.Framantam sa se omogenizeze toate ingredientele.
Intindem apoi o foaie pe care o vom pune in tava( 25x 38 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul cam 15-20 de minute, in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C.
Inainte de a se coace complet si a se rumeni blatul, il scoatem din cuptor si il ungem cu marmelda de caise moale , iar deasupra punem glazura preparata intre timp, astfel:
Batem albusurile spuma cu 3 picuri de zeama de lamaie , adaugam apoi zaharul pudra si zeama de lamaie si mixam din nou pina se intareste bezeaua.
Adaugam in glazura nucile macinate si le incorporam cu ajutorul unei spatule.
Dam tava din nou la cuptor la 130 grade C( foc mic) pina se intareste glazura, cam 15-20 minute.Dupa ce prajitura este coapta, o lasam sa se raceasca in tava.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura berlineza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|