Prajitura Boema

Postat de Creatsa in Prajituri
12 Mar 2013 | 7867 vizualizari
Prajitura Boema

O prajitura minunata,am reusit sa imi surprind toti invitatii:)

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua mari
  • 180 g zahar
  • 150 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 pliculet ness
  • 3 lingurite praf de copt
  • 6 linguri ulei

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 2-3 linguri zahar

Glazura

  • 150 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 50 ml lichior de ciocolata
  • 60 ml frisca lichida

Crema:

  • 200-250 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Prima data pregatim crema.

Topim ciocolata cu frisca lichida apoi o lasam la racit pentru minim 3 ore pana se intareste(sau 1 ora la congelator) apoi o mixam bine pana devine cremoasa.

Pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare si lucioasa.

Adaugam uleiul si mixam bine apoi adaugam pe rand cate un galbenus si amestecam usor cu o spatula.

Amestecam nessul,faina ,cacaua si praful de copt si le cernem de 2 ori.

Adaugam cate o lingura din amestecul uscat peste compozitia de oua si amestecam usor de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Tapetam o tava de 35/25 cm cu folie/hartie de copt si coacem blatul timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit,indepartam marginile apoi il portionam in bucati potrivite(eu le-am taiat in patrate de cca 5 cm si mi-au iesit 15 bucati)

Caramelizam cele 2-3 linguri de zahar,apoi le stingem cu apa si insiropam fiecare bucata de prajitura.

Topim ciocolata cu frisca si lichiorul si glazuram fiecare prajiturica.

Le dam la rece pentru 30 de minute apoi le ornam cu cate un mot de crema si un mot de frisca.(mixam frisca bine apoi adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2013, 12:56
la 12.03.2013, 12:58
la 12.03.2013, 12:59
ce frumos ti-a iesit
la 12.03.2013, 13:01
E wow, wow!
la 12.03.2013, 13:03
multumesc

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking