Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie

Postat de diaconta in Prajituri
13 Oct 2013 | 7544 vizualizari
Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie

Cred că denumirea suna destul de sofisticat,dar e o prăjitura deosebit de bună,blatul sfărâmicios şi crema fină ,acrişoară,aromată cu şampanie ,vanilie şi scorţişoară.Nu arată ea prea bine tăiată pentru că am tăiat-o caldă,nu am avut răbdare să se răcească,mă înebunise mirosul de măr şi scorţişoară din bucătărie.

Ingrediente

  • Pentru foaia de blat:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri smântâna
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Pentru crema:
  • 800 g mere curaţate
  • Sucul de la o lamâie
  • 200 g zahar
  • 150 ml sampanie
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie Dr.Oetker
  • Stafide+rom
  • Zahar brun
  • Scortisoara
  • Pentru finisat:
  • Un mar
  • O lingura miere de albine
  • Zahar brun

Mod de preparare

Crema am preparat-o cu o zi înainte.

Am avut niste mere destul de acrisoare,deci a trebuit mai mult zahar.

Merele curatate le-am taiat cubulete si am pus peste ele zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Am pus zaharul si sampania si le-am pus sa fiarba pâna s-au înmuiat.

Praful de budinca l-am amestecat cu putina apa rece si l-am pus peste mere.

Am mai lasat pe foc cât sa se îngroase crema,apoi am luat vasul de pe foc.

Am lasat sa se raceasca.

Am pregatit aluatul pentru blat.

De fapt a fost un blat iar deasupra am decupat diferite forme.

Faina am amestecat-o cu sarea,praful de copt,zaharul si untul.

Am pus apoi ouale,vanilia si smântâna.

Am framântat un aluat,nu trebuie sa fie prea tare deoarece este un aluat sfarâmicios.

Am împartit aluatul în doua parti,una mai mare pentru blat si cealalta mai mica pentru formele de pus deasupra.

Am pus aluatul la frigider pentru jumatate de ora.

Dupa acest timp,am întins o foaie si am pus-o într-o tava de 30x20cm tapetata cu hârtie de copt.

Deasupra ei am pus crema de mere.

Am presarat scortisoara,zahar brun si stafidele scurse,  pe care le-am înmuiat cu rom.

Am pus deasupra formele decupate.

Am curatat un mar si l-am taiat felii subtiri.

Feliile de mar le-am dat prin zahar brun si le-am pus deasupra.

Am pus prajitura la cuptor la 190 de grade 40 de minute.

Inainte de a fi gata,am pus miere de albina si zahar brun.

Se taie rece.Eu n-am prea avut rabdare sa astept.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chec bicolor

Postat de retetele_tinei

Chec bicolor

Se bat albusele spuma tare, apoi se adauga zaharul. Se continua cu mixatul pt cateva minute. Dupa care adaugam uleiul. Adaugam galbenusele si amestecam bine. E randul coajei de lamaie si...

Citeste continuarea

Prajitura in 2 culori (de post)

Postat de Elena_Daria

Prajitura in 2 culori (de post)

Prima data pregatim aluatul alb: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit. Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 13.10.2013, 11:33
delicioasa
la 13.10.2013, 11:36
Ce minunatie!Favorite!
la 13.10.2013, 11:36
stai sa-mi revin))
la 13.10.2013, 11:39
senzationala! o bag la seif, ce-mi place
la 13.10.2013, 11:42
Ce minunata..Crema cred ca are un gust aparte de la sampanie

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking