Prăjitură cu mere…în coteț

Postat de Ade200 in Prajituri
13 Iul 2014 | 4349 vizualizari
Prăjitură cu mere…în coteț

Copiii mei au denumit prăjitura așa, când erau mici. O umpleam cu dulceață, de obicei. Acum am umplut-o cu mere de vară. E fenomenală si ușor de făcut. Puteți implica copiii în realizarea "cotețului".

Ingrediente

  • Aluat: 
  • 700 g de făină
  •  250 g de unt
  •  5 ouă de casă(mai mici)
  •  250g de zahăr 
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  •  esență de vanilie
  •  coaja de la o lamâie/portocală
  •  sare
  • Umplutura:
  • 2-3 kg de mere de vară, cu coajă cu tot
  • 100 g de zahăr
  • o linguriță de scortișoară

Mod de preparare

Aluat: 

Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider sa fie moale. Lucrați cu vârful degetelor. Separat,ouăle si zahărul se amestecă bine să se dizolve zahărul.

Adaugati coaja de lamâie și esența de vanilie.Când zahărul este dizolvat, amestecați cu făina si frământați. Puneți aluatul în folie si lăsați-l la frigider 3 ore.

Umplutura:

Puneți la călit pe foc potrivit, merele cu zahărul și scorțișoara până se evaporă zeama .Luați de pe foc și lăsați la răcit până stă aluatul la frigider.Impărțiți aluatul în trei. Puneți intr-o tavă mare (30/40 cm) o foaie de aluat, 1/2 din cantitatea de mere, foaie, mere.  Cu ultima parte din aluat faceți un grătar.

Coaceți în  cuptor (preîncălzit 180 grade) pentru 1 oră(depinde de cuptor, eu am copt mai mult), pâna se rumenește bine. Lăsați plăcinta la răcit, apoi tăiați-o bucăți.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere…în coteț" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Rudy

Postat de merisor67

Prajitura Rudy

Pentru blat: amestecam intr-un vas faina cu cacaoa si praful de copt, iar in altul, untul, galbenusurile, sarea zaharul si zaharul vanilat. lasam untul sa se inmoaie putin si il frecam cu...

Citeste continuarea

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel

Postat de Oana

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel

Crema de vanilie: Amesteca 400 ml de lapte cu zaharul si pune totul la fiert. Cresteaza pastaia de vanilie, scoate semintele cu ajutorul unui cutit si adauga-le peste lapte. Cand incepe sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2014, 23:42
la 14.07.2014, 08:37
la 14.07.2014, 08:49
Buna!
la 14.07.2014, 08:51
Ceva inedit si bun
la 14.07.2014, 09:23

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking