Ingrediente
- 1 borcan cu gem de prune
- Pt.foi:
- 10 linguri cu apa
- 15 linguri cu suc de rosii
- 15 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu varf de amoniac
- 1 ou mare
- faina cat sa se formeze un aluat bun de intins (700-800g)
- sare
- Pentru crema:
- 250 g margarina sau unt
- 2 cani cu lapte
- 6 linguri cu gris
- 8 linguri cu zahar tos
- 4 linguri cu zahar pudra
- 1/2 portocala
Mod de preparare
Mod de preparare foi:
Se amesteca ingredientele pentru foi si se incorporeaza faina treptat,pana ce aluatul se poate intinde. Se imparte in 4 bucati ,se intind din ele foi si se coc pe dosul tavii unsa cu unt.
Crema de portocale:
Se pun pe foc laptele,grisul si zaharul tos.Se amesteca cu telul sa nu se lipeasca pana se ingroasa apoi se da deoparte si adaugam coaja rasa fin de la o jumatate de portocala. Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine crema,se incorporeaza treptat crema de gris lasata putin sa se raceasca (sa nu fie fierbinte) si zeama de la o jumatate de portocala.Amestecam.
Se asambleaza prajitura iar la mijlocul ei se pune un strat generos de gem. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana a doua zi cand foile se fragezesc. Se pudreaza cu zahar farin vanilat!
Delicioasa si foarte aromata!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii si crema de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|