Ingrediente
Blat:
- jumatate de pachet cu felii de paine prajita Mulino Bianco
Sirop:
Crema:
- 1 l lapte
- 6 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura unt
- 6 linguri faina
- 2 linguri amidon
Pentru ornat:
- 200 ml frisca lichida
- fructe feliate (banane, capsuni sau kiwi)
- nuci, alune, nuca de cocos, fulgi de migdale sau fistic
Mod de preparare
Punem pe foc cratita cu zaharul si-l lasam sa se topeasca pana se caramelizeaza. Cand zaharul este topit si capata culoarea maronie adaugam apa fierbinte si amestecam pana da in clocot. Dupa 5 minute oprim focul si lasam siropul 10 minute sa se raceasca.
Intr-o tava dreptunghiulara sau patrata asezam feliile de paine una langa alta dupa care le insiropam cu siropul pregatit.
Pentru a pregati crema amestecam ingredientele intr-o cratita si o punem pe foc. Amestecam incontinuu cu telul pana incepe sa fiarba crema si se ingroasa ca o budinca. La sfarsit adaugam zaharul vanilat sau esenta de vanilie si o lingura de unt. Lasam crema sa se raceasca 5 minute dupa care o varsam peste blatul de paine si nivelam crema cu o spatula.
Dupa ce s-a racit bine crema putem aseza deasupra feliile de fructe si frisca batuta. Se acopera prajitura cu folie alimentara si se lasa la frigider cateva ore, prajitura este mai buna daca sta in frigider pana a doua zi.
Ornam prajitura dupa preferinta cu fulgi de nuca de cocos, fistic sau alune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Etimek" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|