Ingrediente
Pt aluat:
- 2 oua
- 150 gr margarina
- 100 gr zahar
- 250 gr faina
- 1 praf de copt
- pt uns aluatul:
- un borcan mic de gem de capsuni
umplutura:
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 200 gr nuca macinata
- 1 lamaie (coaja si suc)
- putem pune si coaja de portocala
- 1 esenta de rom
- zahar pudra
Mod de preparare
Pentru blat: batem ouale cu un tel, adaugam apoi pe rand zaharul, margarina topita la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Intindem aluatul intr-o tava unsa cu margarina.
Peste aluat intindem dulceata.
Si peste dulceata turnam umplutura de nuci obtinuta astfel: batem ouale spuma cu mixerul, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute, adaugam esenta de rom, coaja de lamaie, sucul de lamaie si nuca macinata. Omogenizam bine si turnam peste prajitura.
Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 25-30 minute, pana se rumeneste deasupra.
Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din tava si presaram zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|