Prajitura Figaro

Postat de timea in Prajituri
6 Mai 2012 | 4362 vizualizari
Prajitura Figaro

o prajitura perfecta pentru iubitorii de nuca

Ingrediente

Pt aluat: 

  • 2 oua 
  • 150 gr margarina 
  • 100 gr zahar 
  • 250 gr faina 
  • 1 praf de copt 
  • pt uns aluatul:
  • un borcan mic de gem de capsuni

umplutura: 

  • 2 oua 
  • 100 gr zahar 
  • 200 gr nuca macinata 
  • 1 lamaie (coaja si suc) 
  • putem pune si coaja de portocala 
  • 1 esenta de rom 
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru blat: batem ouale cu un tel, adaugam apoi pe rand zaharul, margarina topita la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Intindem aluatul intr-o tava unsa cu margarina.

Peste aluat intindem dulceata.

Si peste dulceata turnam umplutura de nuci obtinuta astfel: batem ouale spuma cu mixerul, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute, adaugam esenta de rom, coaja de lamaie, sucul de lamaie si nuca macinata. Omogenizam bine si turnam peste prajitura.

Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 25-30 minute, pana se rumeneste deasupra.

Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din tava si presaram zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul...

Citeste continuarea

Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea

Postat de Constelatialeu

Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea

Cum se prepara Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2012, 20:01
ce bunatati faci Timea
la 06.05.2012, 20:08
cu nuca Dia...tot ce e cu nuca e bun pt mine
la 06.05.2012, 20:09
Imi place mult prajiturica ta
la 06.05.2012, 20:10
tin minte ca prima data am mancat paste cu nuca si zahar cand eram de 5-6 ani acolo la tine in Maramures . Si nu uit nici capsunii si caisele pe care le mancam in fiecare zi in vacanta de vara cat stateam acolo . mi dor
la 06.05.2012, 20:10
multumesc Ruxy

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking