Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz

Postat de alinutza1983 in Prajituri
19 Sep 2011 | 9717 vizualizari
Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz

reteta e preluat ade la Anita Albu,dar am operat cateva mici modificari...ce a iesit...o minunatie ce nu o pot descrie in cuvinte!

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 9 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 gr nuci macinate si 50 gr. nuci taiate bucatele mici
  • 4 linguri faina
  • pentru crema:
  • 9 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1-2 linguri apa de trandafiri ( care ii da o aroma aparte)
  • 140ml lapte
  • 1 pachet unt
  • pentru crantz:
  • 3 linguri zahar
  • suplimentar :
  • 1 pahar mure

Mod de preparare

1. Se bat albusurile cu un praf de sare, pana cand se obtine o spuma pufosa, apoi se adauga zaharul (cate 1 lingura rand pe rand) batand in continuare.

2. Cand se termina intreaga cantitate de zahar se adauga tot pe rand cate 1 lingura cu nuci macinate, amestecand usor cu un tel de jos in sus

3. Dupa aceea urmeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, tot cate 1 lingura amestecand incet, iar la sfarsit nucile taiate bucatele

4.Intr-o tava tapeta cu hartie de copt, se aseaza compozitia, se niveleaza si se da la cuptor pentru cca 25 de minute.

5. Intr-o cratita se amesteca galbenusurile cu zaharul, apa de trandafiri si laptele, apoi se pun sa fiarba pe abur (amestecand din cand in cand cu un tel) pana cand se ingroasa crema.

6. Dupa ce crema s-a ingrosat se lasa la racit,iar cand este complet rece o amestecam cu un pachet de unt- avand mare grija ca mai intai batem untul cu mixerul dupa care se incorporeaza crema pe rand punand doar cate o lingura odata( procedeul seamana cu cel de maioneza ).

7.Cand blatul s-a racit se aseaza crema peste si se niveleaza frumos, apoi ne ocupam de krantz.

Pentru crantz :

Intr-o craticioara se topesc cele 3 linguri de zahar, iar cand zaharul s-a topit si a devenit lichid, il turnam pe o hartie de copt , il lasam sa se raceasca, dupa care cu o lama de cutit il dezlipim.

Se marunteste crantzul cu un cutit sau cu ciocanelul de snitzele si se pastreaza pentru a se presara peste prajitura in momentul servirii. nota : nu putem baga crantzul la rece, deoarece se inmoaie!

La final adaugam uniform si murele spalate, apoi dam prajitura la rece !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar

Postat de merisor67

Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar

Pentru compoziție, punem pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează amestecul, apoi îl...

Citeste continuarea

Desert baclava de post

Postat de mirela0911

Desert baclava de post

Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2011, 10:23
wow ce bunatate vreau si eu una
la 19.09.2011, 10:32
buna buna
la 19.09.2011, 10:48
Superba prajitura. Cred ca e un deliciu. Eu nu gasesc mure.
la 19.09.2011, 10:53
...MS BUCATARASI! CRISS INCA MAI SUNT IN PIETE...EU VAD PESTE TOT, INCLUSIV LANGA GURA DE METROU, LA BIG E O BABUTA CU PAHARELE CU FRUCTE DE PADURE!
la 19.09.2011, 11:37
super

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking