Prăjitura "hora unirii"

Postat de ionix in Prajituri
4 Feb 2010 | 6264 vizualizari
Prăjitura "hora unirii"

stiu... i-am dat un nume tembel :D o reteta din carnetelul copilariei mele :p cand am vazut ce model mi-a iesit, mi-a trecut prin cap cantecul ala: ... hai sa dam mana cu mana/ cei cu inima romana.... lalalallaa

Ingrediente

Pentru aluat:    

  •  10 linguri cu ulei
  • 10 linguri cu apa minerala
  • Doua oua
  • 10 linguri zahar
  • O lingura bicarbonat
  • Un praf de sare
  • Faina cat cuprinde 

      Pentru umplutura  

  • Gem
  • Nuca pisata          

Mod de preparare

 Ouale se bat bine cu zaharul, un praf de sare si uleiul. Se bat pana cand zaharul se topste.

Bicarbonatul se amesteca cu apa minerala si se pune peste ouale battue cu zahar.

Se adauga faina, treptat, si se amesteca bine fara a face cocoloase.

¾ din aluatul rezultat se intinde intr-o tava unsa cu putin ulei.

Peste aluat ungem un strat, nu prea gros, cu gem si nuca pisata.

Peste gem eu am facut un “gratar” din restul de aluat.

Se da la cuptor la foc mic pana cand incepe a se rumeni “gratarul“, circa 30 min.

Se taie cand s-a racit.

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "hora unirii"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu nuca si aroma de portocale

Postat de ela

Chec cu nuca si aroma de portocale

Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand se intaresc adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam treptat, uleiul, untul topit,...

Citeste continuarea

Desert tarta cu rubarba si mascarpone

Postat de oanapl

Desert tarta cu rubarba si mascarpone

Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul, zahărul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă oul bătut si se frământă un aluat care se lasă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2010, 21:35
la 04.02.2010, 22:22
la 04.02.2010, 22:44
"hai sa dam mana cu mana/ cei cu inima romana.... lalalallaa"
la 05.02.2010, 10:09
la 05.02.2010, 10:13

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking