Prăjitura "hora unirii"

Postat de ionix in Prajituri
4 Feb 2010 | 6243 vizualizari
Prăjitura "hora unirii"

stiu... i-am dat un nume tembel :D o reteta din carnetelul copilariei mele :p cand am vazut ce model mi-a iesit, mi-a trecut prin cap cantecul ala: ... hai sa dam mana cu mana/ cei cu inima romana.... lalalallaa

Ingrediente

Pentru aluat:    

  •  10 linguri cu ulei
  • 10 linguri cu apa minerala
  • Doua oua
  • 10 linguri zahar
  • O lingura bicarbonat
  • Un praf de sare
  • Faina cat cuprinde 

      Pentru umplutura  

  • Gem
  • Nuca pisata          

Mod de preparare

 Ouale se bat bine cu zaharul, un praf de sare si uleiul. Se bat pana cand zaharul se topste.

Bicarbonatul se amesteca cu apa minerala si se pune peste ouale battue cu zahar.

Se adauga faina, treptat, si se amesteca bine fara a face cocoloase.

¾ din aluatul rezultat se intinde intr-o tava unsa cu putin ulei.

Peste aluat ungem un strat, nu prea gros, cu gem si nuca pisata.

Peste gem eu am facut un “gratar” din restul de aluat.

Se da la cuptor la foc mic pana cand incepe a se rumeni “gratarul“, circa 30 min.

Se taie cand s-a racit.

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "hora unirii"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa Oana

Postat de Constelatialeu

Desert negresa Oana

Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este...

Citeste continuarea

Desert placinta in straturi, de post

Postat de Constelatialeu

Desert placinta in straturi, de post

Foi: In vasul robotului cernem faina ( initial am cernut 600 g faina cum scria in reteta Inei, dupa ce am framantat mi-am dat seama ca mai trebuie si am mai adaugat 100 g ), presaram un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2010, 21:35
la 04.02.2010, 22:22
la 04.02.2010, 22:44
"hai sa dam mana cu mana/ cei cu inima romana.... lalalallaa"
la 05.02.2010, 10:09
la 05.02.2010, 10:13

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking