Ingrediente
Pentru aluat:
- 10 linguri cu ulei
- 10 linguri cu apa minerala
- Doua oua
- 10 linguri zahar
- O lingura bicarbonat
- Un praf de sare
- Faina cat cuprinde
Pentru umplutura
Mod de preparare
Ouale se bat bine cu zaharul, un praf de sare si uleiul. Se bat pana cand zaharul se topste.
Bicarbonatul se amesteca cu apa minerala si se pune peste ouale battue cu zahar.
Se adauga faina, treptat, si se amesteca bine fara a face cocoloase.
¾ din aluatul rezultat se intinde intr-o tava unsa cu putin ulei.
Peste aluat ungem un strat, nu prea gros, cu gem si nuca pisata.
Peste gem eu am facut un “gratar” din restul de aluat.
Se da la cuptor la foc mic pana cand incepe a se rumeni “gratarul“, circa 30 min.
Se taie cand s-a racit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "hora unirii"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|