Prajitura "Madi"

Postat de madi_marin in Prajituri
14 Mar 2010 | 41488 vizualizari
Prajitura "Madi"

M+am inspirat de ici de colo si am facut prajiturica asta delicioasa....

Ingrediente

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 70 g amidon
  • 100 g nuci macinate fin
  • 50 g ciocolata rasa marunt
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 2 plicuri praf de crema de vanilie (Dr. Oetker)
  • 200 ml lapte rece
  • 200 ml frisca lichida rece
  • 4 linguri cu zahar pudra

Pentru glazuri:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g unt

Pentru sirop :

  • 150 ml apa
  • 4 linguri cu zahar

Pentru ornat:

  • 150 ml frisca lichida
  • 150 g nuci
  • 100 g zahar
  • unt

Mod de preparare

Blatul: se mixeaza ouale intregi cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca macinata si ciocolata rasa, apoi faina si amidonul date prin sita si se amesteca cu o paleta usor  pana se omogenizeaza bine compozitia. Se toarna in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se da la foc mic cam 25 minute , apoi se desprinde hartia si se pune blatul la loc in tava sa se raceasca.

Crema: se mixeaza laptele, frisca, zaharul pudra si praful de crema pana se obtine o compozitie tare. Se da la rece.

Siropul: se fierbe apa cu zaharul  pana acesta se dizolva, apoi se da la rece.

Glazuri: se pune ciocolata rupta in bucatele impreuna cu frisca lichida si untul pe foc mic , amestecand contunuu pana ce se topeste totl si se obtine o crema omogena. Se imparte in doua.

Pralina: se face un caramel clar din zahar stropit cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nuca pana se imbraca bine cu caramel . Se rastoarna pe un platou uns cu  mult unt, se lasa la racit, apoi se zdrobeste .

Frisca se bate spuma tare.

Montare: se va face in tava in care am copt blatul. Blat insiropat/ jumatate de glazura/crema/ restul de glazura/ frisca batuta tare/ nuca pralinata. Se da la rece si se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Madi"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Alba ca Zapada

Postat de Dya

Alba ca Zapada

  Pentru foi: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma cremoasa. Se presara coaja de lamaie si se amesteca pentru incorporare....

Citeste continuarea

Salam din Marshmallow

Postat de Lia1

Salam din Marshmallow

1. Cu o foarfeca de bucatarie, tai in doua 3/4 din cantitatea de bezele (cele cilindrice). Opresti intregi, 1/4 din cantitatea totala. 2. Întinzi o bucata mare de folie de plastic pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2010, 15:19
minunat tu fata draga
la 14.03.2010, 15:29
la 14.03.2010, 15:54
arata foarte bine madi,grozav mai ai pot veni?sau vi tu in spania?
la 14.03.2010, 17:24
la 14.03.2010, 17:47
mai e un pic.....va invit....

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking