Ingrediente
Pentru blat:
- 4 oua
- 120 g zahar
- 70 g faina
- 70 g amidon
- 100 g nuci macinate fin
- 50 g ciocolata rasa marunt
- esenta de vanilie
Pentru crema:
- 2 plicuri praf de crema de vanilie (Dr. Oetker)
- 200 ml lapte rece
- 200 ml frisca lichida rece
- 4 linguri cu zahar pudra
Pentru glazuri:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 150 ml frisca lichida
- 100 g unt
Pentru sirop :
- 150 ml apa
- 4 linguri cu zahar
Pentru ornat:
- 150 ml frisca lichida
- 150 g nuci
- 100 g zahar
- unt
Mod de preparare
Blatul: se mixeaza ouale intregi cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca macinata si ciocolata rasa, apoi faina si amidonul date prin sita si se amesteca cu o paleta usor pana se omogenizeaza bine compozitia. Se toarna in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se da la foc mic cam 25 minute , apoi se desprinde hartia si se pune blatul la loc in tava sa se raceasca.
Crema: se mixeaza laptele, frisca, zaharul pudra si praful de crema pana se obtine o compozitie tare. Se da la rece.
Siropul: se fierbe apa cu zaharul pana acesta se dizolva, apoi se da la rece.
Glazuri: se pune ciocolata rupta in bucatele impreuna cu frisca lichida si untul pe foc mic , amestecand contunuu pana ce se topeste totl si se obtine o crema omogena. Se imparte in doua.
Pralina: se face un caramel clar din zahar stropit cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nuca pana se imbraca bine cu caramel . Se rastoarna pe un platou uns cu mult unt, se lasa la racit, apoi se zdrobeste .
Frisca se bate spuma tare.
Montare: se va face in tava in care am copt blatul. Blat insiropat/ jumatate de glazura/crema/ restul de glazura/ frisca batuta tare/ nuca pralinata. Se da la rece si se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Madi"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|