Prajitura racoroasa curcubeu

Postat de Sidy in Prajituri
26 Iun 2011 | 6267 vizualizari
Prajitura racoroasa curcubeu

Pe caldurile astea, ceva usor cu fructe este reteta ideala pentru familia mea. Si pentru ca are multe culori, am denumit-o : curcubeu....

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri apa
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 1 praf copt

Pentru sirop

  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita esenta rom

Pentru crema:

  • 1 plic crema vanilie Ole Dr Oetker
  • 400 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 400 g compot ananas
  • 1 plic intaritor frisca

Pentru decor:

  • 1 pachet piscoturi
  • 3 piersici
  • 1 plic Tort jelee rosu
  • 200 ml suc din compotul de ananas
  • bombonele colorate
  • nuca de cocos verde

Mod de preparare

Preparam blatul mixand bine galbenusurile cu zaharul pina cand se albeste si isi dubleaza volumul.

Amidonul il amestecam cu praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

La compozitia de galbenusuri cu zahar adaugam apa apoi amidonul , esentele si pesmetul.Amestecam pina se omogenizeaza si adaugam albusurile spuma amestecand cu o lingura de lemn, usor de tot.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt punem blatul si il dam la cuptorul dinainte oncalzit la 140 de grade C , aproximativ 20 de minute pina se coace.

Preparam siropul din apa si zaharul pe care le lasam sa fiarba 2 minute, apoi dam la rece si adaugam esenta de rom.

Crema o preparam dupa instructiunile de pe plic cu cei 400 ml lapte apoi o dam la rece pina montam tortul.

Frisca o mixam bine apoi adaugam intaritorul si o pastra si pe ea la rece.

Blatul il insiropam bine cu siropul din zahar cu rom, adaugam crema de vanilie peste care punem piscoturile.Le insiropam cu jumatate din siropul de ananas din compot si punem deasupra lor ananasul si feliile de piersici.

Preparam jeleul rosu cu cealalta jumatate de suc de ananas conform instructiunilor de pe plic , apoi cu ajutorul unei linguri asezam jeleul peste fructe.

Ornam tortul dupa care il dam la rece 2-3 ore inainte de al portiona.

Este un tort usor si racoros, numai bun pentru zilele astea calduroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa curcubeu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muffins cu capsuni a la Minichefs

Postat de Corina33

Muffins cu capsuni a la Minichefs

Se amesteca faina cu praful de copt si bobitele de vanilie scoase din pastaie. In alt bol se mixeaza zaharul cu oul, se adauga incet laptele, apoi uleiul si se...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de gurita_ta2005

Savarine

Pentru prepararea aluatului se pune faina intr-un castron,laptele se amesteca separat cu drojdia si zaharul,se amesteca bine si se  pune peste faina. Se adauga ouale,uleiul si praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2011, 17:17
vreau vreau vreau o felie mare
la 26.06.2011, 17:22
daca-i cu fructe e buna
la 26.06.2011, 17:34
Ce frumoasa
la 26.06.2011, 17:50
la 26.06.2011, 18:54
frumoasa si buna

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking